in

Kršćani diljem svijeta slave blagdan rođenja Isusa Krista

Slatka-Tajna.Eu

U Čučerju je misu iz montažne crkve župe Pohoda Blažene Djevice Marije predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Foto: HRT / HTV

Kršćani diljem svijeta slave blagdan rođenja Isusa Krista. U crkvama diljem Hrvatske jutros su služena misna slavlja. 

Vjernici u Zagrebu ove se godine nisu uputili u katedralu koja je oštećena u potresu već u Čučerje gdje je misu iz montažne crkve župe Pohoda Blažene Djevice Marije predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Prvi put, nakon 141 godinu, polnoćka nije proslavljena u zagrebačkoj katedrali. Od potresa na Banovini, prije godinu dana, katedrala nije dostupna široj javnosti. Mise su se održavale u župnim zajednicama diljem grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Kardinal Josip Bozanić polnoćku je predvodio u župi svetog Jeronima u Maksimiru.

Kardinal Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Bog ulazi u svakidašnjicu čovjeka i utjelovljuje se u njegove životne situacije, pogotovo ondje gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje. Kardinal je poželio da njegove božićne čestitke – i sigurnost da je Bog blizu u svim prilikama života – dospiju do svih: do djece, obitelji, posebno onih obitelji koje u radosti očekuju rođenje djeteta. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Odgođen meč Evertona, Begović šaljivo: Radovao sam se igranju u napadu…

FURAJU ISTI FAZON! Sin Željka Bebeka preslikani otac!