in

U industrijskom parku Nova Gradiška više od 32 investitora i preko 750 zaposlenih

Slatka-Tajna.Eu

Adam Đanić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška

Foto: Studio 4 / HRT

Industrijski park Nova Gradiška poželjna je destinacija za investicije i poduzetnike koji vide budućnost u proizvodnji što naravno donosi i nova zapošljavanja. Strani investitori odavno su prepoznali Novo Gradiški industrijski park i zonu, a novi sadržaji otvoreni su prije nekoliko dana.

Adam Đanić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška u Studiju 4 najavio je novu 21 milijuna eura vrijednu investiciju – EMPWR.d.o.o. u vlasništvu Belgijanaca.

– Oni su došli su 2014. tj. Atlantic Grupa, je došla u našu zonu kao jedna od najvećih investicija. U dvije faze uložili su u svoje pogone preko 26 milijuna eura, imaju više od 200 zaposlenih i u Novoj Gradiški vidjeli su priliku. Mi nudimo, ne samo povoljnu cijenu zemljišta – 25 kuna m2, već potpuno infrastrukturno opremljeno zemljište 4 kilometra od centa grada i 3 kilometra od autoceste, a i fleksibilni smo prema svim potrebama naših budućih investitora, rekao je dodavši kako je bilo potrebno samo 19 dana od trenutka predaje dokumenata do izdavanja građevinske dozvole za njihovu tvornicu. 

– Sretni smo sa svakom novom investicijom i novim radnim mjestom jer tako podižemo standard naših građana i poboljšavamo kvalitetu života u Novoj Gradiški, istaknuo je.

Đanić je rekao kako u industrijskom parku Nova Gradiška imaju više od 32 investitora i preko 750 zaposlenih u samoj zoni.

– U pet godina udvostručili smo broj zaposlenih u zoni, naglasio je.

Istaknuo je da i Nova Gradiška uz HZZ i Hamag bicro daje poticaje za samozapošljavanje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Mogu ih iskoristiti svi, za nabavu opreme, pogotovo u prerađivačkoj industriji. Dosta smo se bazirali na proizvodnim pogonima, malim obrtnicima koji se bave preradom. Subvencioniramo posjete domaćim sajmovima, kamate na kredite… Jako puno ulažemo i volio bi reći da imamo odličan tehnološki inkubator koji je proizvodno sav popunjen – 5000 m2. To su sve benefiti za naša poduzeća, rekao je Đanić. 

Dodao je i da iako sve jedinice lokalne samouprave imaju problema s odlaskom mladih, njima se ljudi vraćaju.

– Jučer smo izglasali proračun – 68 milijuna kuna. Dva i pol milijuna kuna ide u razvoj gospodarstva i plus 12 milijuna za građenje i održavanje komunalne infrastrukture. Dobar dio se odnosi i na poslovnu zonu kako bi se pripremili za nove investitore, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mirza Delibašić kandidat za Košarkašku kuću slavnih / Bljesak.info

No Limit Fighting Network organizuje bokserski spektakl u Konjicu