in

Predsjednik nije zainteresovan da komentariše Milanovića

Slatka-Tajna.Eu

Izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića danas su ponovno privukle pažnju bh. javnosti, s obzirom da je za medije komentarisao razloge otkazivanja svog posjeta BiH. Na njegove navode koji su izazvali mnoštvo reakcija, iz kabineta Željka Komšića poručuju kako predsjedavajući Predsjedništva BiH nije zainteresovan da ih komentariše.

“Obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo javnost da predsjednik Komšić nije zainteresiran da komentira Milanovića”, kratko su saopštili iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Zoran Milanović je u subotu trebao stići u posjetu Travniku, te Novoj Biloj da bi prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”.

Posjeta je otkazana, a u današnjem pojašnjenju naveo je kako je to bila njegova vlastita odluka nastala iz sigurnosnih razloga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dodao je kako je mogao doći, ali da bi to “zahtijevalo nevjerovatne sigurnosne mjere, pretrese ljudi na ulazu u crkvu, što bi se zgadilo lokalnim Hrvatima”. Za čitavu tu klimu okrivio je “unitarističko Sarajevo” kazavši da se sve to desilo “samo zato što je komentirao genocid”.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pao dogovor: Ćirina zgrada moći će se srušiti / Bljesak.info

Maska koja vraća mladoliki izgled i blistavost