in

Pao dogovor: Ćirina zgrada moći će se srušiti / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari nekadašnje ‘Ćirine zgrade’ u Mostaru bit će useljeni u Mikačića kuću uz financijsku potporu Grada Mostara za preuređenje stanova koji su im se nudili neizgrađeni.

Time bi se, kako doznajemo, napokon riješilo pitanje zgrade koja se odjednom našla na sred ceste.

”Konačna ponuda je od grada bila da nas smjeste u Mikačića kuću, visoki roh-bau, ali će dati još 400 KM po četvornom metru za obnovu stanova da ga donekle useljivog napravimo”, rekao je za Bljesak.info Damir Cvitanović jedan od stanara.

Foto:Bljesak.info / Ćirina zgrada

Ovim potezom riješeno je pitanje stanara pa nema više smetnji ni sa Željeznicama Federacije BiH, kojima se treba kompenzirati poslovni prostor nekadašnjeg restorana ali i, kako kaže Cvitanović, troškovi koje je to poduzeće imalo zbrinjavanjem nekih od stanara te zgrade.

Podsjećamo, izgradnja prometnice s četiri kolovozne trake od Španjolskog trga do nekadašnjeg hotela Ero, zapela je na dijelu gdje je smještena nekadašnja ”Ćirina zgrada”. Zbog toga se četiri trake sužavaju i jedna je strana ulice kao i dio prometnice do kružnog toka na Španjolskom trgu ostala neizgrađena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










  / Bljesak.info

Rušenje zgrade i nastavak izgradnje gradske magistrale čekalo je postizanje sporazuma između Grada Mostara i sedam stanara koji su bili nositelji stanarskih prava u nekadašnjoj zgradi. Stanari su čekali realnu ponudu jer su im se nudili stanovi koji nisu bili dovršeni.

Ranije su Željeznice Federacije BiH potvrdile kako je Grad Mostar zatražio suglasnost za rušenje objekta ali da se ona nije mogla izdati dok imovinsko-pravni odnosi ne budu riješeni.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kćerka popularnog Tife ne želi da karijeru gradi preko njegove slave – Hayat Production

Predsjednik nije zainteresovan da komentariše Milanovića