in

Barcelona pronašla nevjerovatan način da se riješi De Jonga

Slatka-Tajna.Eu


Inter ga odbio, ali ga želi turski velikan


Luuk de Jong je posljednjeg dana prelaznog roka stigao na posudbu u Barcelonu iz Seville što je bio šok za navijače katalonskog kluba.



Barcelona je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka odlučila vratiti Antoinea Griezmanna u Atletico Madrid, a onda su odlučili angažovati De Jonga kao njegovu zamjenu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ronald Koeman je insistirao na dolasku nizozemskog napadača, a kada je posudba ozvaničena navijači Barcelone su bili u šoku jer nisu mogli vjerovati da je Joan Laporta pristao na sve to.

De Jong je bio standardan dok je Koeman bio na klupi, ali je totalno podbacio na terenu. Nakon dolaska Xavija izgubio je mjesto prvotimca, te je nastupio tek prošlo kolo protiv Osasune umjesto povrijeđenog Depayja.

Barcelona je dovela De Jonga na posudbu do kraja sezone iz Seville, ali su željeli već u januaru da ga vrate u Andaluziju što su čelnici Seville odmah odbili.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I De Jong želi da ide iz kluba jer nema namjeru da sjedi na klupi što itekako olakšava Barceloni pregovore sa Sevillom oko raskida posudbe.

No, iz španskog kluba su odmah poručili da De Jong nema mjesta u Sevilli ove sezone, te da je jedino rješenje da neki drugi klub od Barcelone “otkupi” drugi dio njegove posudbe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mundo Deportivo je objavio da to nije nemoguća opcija jer je Fenerbahče pokazao interes da dovede De Jonga. Turski velikan je u kontaktu s Barcelonom i Sevillom i pokušavaju pronaći rješenje kako da se posudba ostvari.

De Jong nema ništa protiv odlaska u Fener jer je svjestan da će tamo imati dosta veću minutažu nego što je to slučaj u Barceloni.

Barcelona ga nudila i Interu

Večeras su katalonski mediji objavili da postoji mogućnost da Barcelona dovede Alexisa Sancheza iz Intera, te da bi Čileanac trebao da dođe na posudbu do kraja ove sezone.

Također, objavljeno je da je Barcelona pokušala uključiti u dogovor i De Jonga i poslati ga u Inter do kraja sezone, ali klub s Meazze je odbio mogućnost dolaska nizozemskog napadača.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nema nastavka pregovora o izbornoj reformi, Palmer i Eichhorst ne dolaze

NLB E-commerce: Budite tamo gdje su vaši kupci!