in

Predstavljamo: Muška rukometna reprezentacija BiH

Slatka-Tajna.Eu

Rukometna reprezentacija BiH po drugi put uzastopno se plasirala na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije nisu počele dobro, mršava izdanja protiv Estonije rezultirala su smjenom Bilala Šumana na mjestu selektora, a na njegovo mjesto imenovan je Ivica Obrvan.

Bio je to pozitivan šok za “zmajeve”, koji su u Bugojnu pod palicom novog selektora savladali Austriju, što se na kraju ispostavilo ključnom utakmicom. Bh. rukometaši su na kraju uspjeli kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije da se plasiraju na smotru najboljih evropskih reprezentacija, koja će biti održana u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru naredne godine.

Na predstojećem EP, BiH će igrati u veoma jakoj grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom. Muška rukometna reprezentacija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Skupština RS o ‘prijenosu’ nadležnosti države BiH na entitet

VOLI MLAĐE MUŠKARCE: Goga Sekulić otkrila tajnu uspješnog braka