in

Elsin Uzunović je BH LOL prvak / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. pobjednik globalnog eSport Red Bull Solo Q turnira nedavno održanog u našoj zemlji, dvadesetpetogodišnji Elsin Uzunović iz Sarajeva, nakon poraza u regionalnom, ipak se nije uspio plasirati na svjetsko finale koje je na programu u Münchenu 4. i 5. prosinca ove godine.

Uzunović je u gejmerskim krugovima poznatiji kao “Uzun“, i drugi put je prvak domaćeg izdanja ovog prestižnog turnira. On je, podsjećamo, bez izgubljene partije savladao sve bh. konkurente te je tako rezervirao sudjelovanje na regionalnoj smotri gdje se borio protiv prvaka 11 europskih zemalja.

Foto:PR / Red Bull Solo Q je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice 

Individualne vještine

“Za razliku od tradicionalnog LoL (League of Legends) natjecanja u kojem dominira timski rad, ovo je natjecanje 1 na 1 u kojem se ističe individualna vještina, i gdje je najveći pritisak na pojedincu. To natjecanje je samo po sebi specifično i nije slično ničemu drugom, pa zbog toga daje dodatnu dimenziju individualnoj vještini u onome što je inače timska igra”, kaže Uzunović.

Ovo natjecanje se u našoj zemlji organizira već treći put te je i konkurencija sve jača, a ono najbolje, prema njegovom mišljenju, je to što se bh. prvaku pruža prilika da predstavlja svoju zemlju na svjetskom prvenstvu i u okruženju svjetske gejmerske elite.

“Finale svjetskog prvenstva u LoL-u u jednom trenutku gleda i po 115 milijuna ljudi. To je, recimo, dvostruki skok samo u odnosu na prošlu godinu, i ako poredimo popularnost tradicionalnih sportova, možemo vidjeti koliko su eSportovi zapravo u porastu”, kaže on.

Uzunović kaže da je i u regiji sve više značajnih turnira na kojima su bh. natjecatelji pokazali svoje respektabilno znanje i vještine, što im, kako ističe, trenutno i jeste cilj.

Foto:PR / Red Bull Solo Q je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice 

“Jako je dobar osjećaj postati nacionalni prvak. Svaka prilika koju dobijemo kao igrači da pokažemo ono što znamo i da se dokažemo sebi i drugima, uvijek je dobro došla”, kazao je Uzunović dodajući kako se za ovakva natjecanja nemate baš priliku pripremati sami, pa je izuzetno zahvalan i ostatku ekipe koja je uvijek bila tu za vježbu 1 na 1.

Online završnica

“Iskreno mislim da svako iz moje ekipe jednako zaslužuje biti prvak kao ja”, zaključuje on.

Foto:PR / Svjetsko finale eSport Red Bull Solo Q turnira održat će se u Münchenu

Inače, zabavna i dinamična online završnica natjecanja u planetarno popularnoj igri League of Legends održana je nedavno u našoj zemlji i okupila je sve pobjednike tijekom dvije kvalifikacijske runde koje su privukle oko 70 natjecanja. Gejmerski spektakl trajao je duže od šest sati, a mogle su se vidjeti vrhunske 1 na 1 borbe uz profesionalne, ali i šaljive komentare poznate streamerke Željane “Leptirica” Komosar, te Faruka “Koka” Špiljaka. Red Bull Solo Q je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na svjetsku scenu, a i ove jeseni organiziran je u suradnji s Tiltproofom u online formi.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Igman Konjic u Kairu potpisao ugovore vrijedne 15 miliona KM

OŠIŠANA NAĆELAVO: Nataša Radan je sve uradila sama