in

Nevjerovatno: Pogledajte koji su sve treneri odbili “vruću” trenersku klupu Uniteda

Slatka-Tajna.Eu

U sjajnom ambijentu, po sunčanom vremenu, uz prisustvo navijača oba tima, u Brčkom je u okviru posljednjeg kola jesenjeg prvenstva druge lige FBiH – sjever odigran meč između domaće ekipe FK Dizdaruša i jesenjeg šampioona ekipe FK Radnički iz Lukavca.

Bio je ovo meč koji je sigurno zadovoljio sve ljubitelje nogometa koji su posmatrali ovu utakmicu, a gdje je domaći tim uspio slaviti rezultatom 1:0 i na taj način nanijeti prvi poraz u ovom dijelu prvenstva jesenjem prvaku. U prvih 45 minuta viđeno je po par prilika sa obje strane, u 10 minuti penal za goste, a tada je na scenu stupio odlični domaći golman Vehid Mrkaljević koji brani kazneni udarac i ostalo je 0:0.

U samom finišu prvog dijela igre crveni karton dobija igrač gostiju Ordagić koji je laktom udario iskusnog Admira Livadića i Radnički je ostao sa deset igrača. U nastavku meča Dizdaruša je zaigrala još bolje, borbenije, ofanzivnije… i produkt takve igre je penal za domaćina u 60 minuti, kada je štoper gostiju, poslije sjajne akcije domaćih oborio Eldina Lejlića i sudija je pokazao na „kreč“.

Siguran izvođač penala bio je iskusni Vahid Mrkaljević koji zateže „storu“ Radničkog i dovodi Dizdarušu u vodstvo rezultatom 1:0. Ovim rezultatom meč je završen, a na kraju su domaći navijači, koji su došli u velikom broju, salvama aplauza na otvorenoj sceni ispratili svoje ljubimce u svlačionicu.

Sve čestitke domaćim igračima (kapiten Amir Livadić, Smajlović, Gogić, Šišić, Va.Mrkaljević, Ve.Mrkaljević, Šuvalić, Bjelkić…) koji su pokazali kako se igra i gine za boje i grb kluba. Treba istaći da je u finišu utakmice težu povredu (pukao mu mišić lijeve noge op.aut.) zadobio iskusni, stameni, neprolazni igrač domaćih Admir Livadić i koji je najvjerojatnije zbog ove povrede završio sa daljnim igranjem nogometa. Po zavšetku meča teško povrijeđeni Admir Livadić dao je svoj komentar ovog susreta i rekao je, između ostalog, sljedeće:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Čestitam svim mojim saigračima na prikazanoj igri, ispoljenoj borbenosti, htijenju, želji za pobjedom. Uspjeli smo, što nije niko u prethodnih 14 odigranih mečeva, oboriti na pleća jesenjeg šampiona, a što samo po sebi dovoljno govori o koliko vrijednoj pobjedi se radi. Želim da se u ime svih igrača, trenera, uprave kluba zahvalim našim navijačima koji su došli u velikom broju, koji su nas bodrili cijeli tok meča, i bili naš dvanaesti igrač na terenu. Našim gostima čestitamo na jesenjem naslovu i želimo im da zaigraju u većem rangu takmičenja u idućoj sezoni.

Bez plate u 2021 godini

-Moram istaći sve igrače koji su dali zadnji atom snage i svog znanja na svakom treningu i svakoj utakmici, iako u ovoj 2021 godini nisu dobili nijednu platu. Sa sjajnim trenerom Mirzom Salihovićem, u veoma teškoj finansijskoj situaciji u klubu, pokazali su koliko vole klub. Nadamo se da će grad Brčko i vladajuća struktura prepoznati trud i rezultate našeg kluba i podržati ovaj klub koji na najbolji način predstavlja grad Brčko.

Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pismo MMF-a BiH: Ko će vraćati kredite ako se RS povuče iz UIO-a

Otac joj branio da pjeva – Evo kako je počela karijera Merime Njegomir – Hayat Production