in

Evropska unija donirala pet miliona eura za poddionicu Zvirovići – Počitelj

Slatka-Tajna.Eu

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je  sa šefom odjela Evropske investicijske banke (EIB) Matteom Rivellinijem i savjetnikom Uprave ove banke Martinom Vatterom ugovor o dodjeli granta Evropske unije u vrijednosti pet miliona eura za podršku u izgradnju dijela autoceste na Koridoru Vc.

Taj ugovor o tehničkoj pomoći za potrebe nadzora radova izgradnje poddionice Zvirovići – Počitelj potpisao je i direktor Javnog poduzeća „Autoceste Federacije BiH“ Elmedin Voloder jer će ova kompanija biti zadužena za provedbu projekta, a bespovratna sredstva koja dodjeljuje EU bit će implementirana putem EIB-a i alocirana na Federaciju BiH.

Bevanda je naglasio da je ovo nastavak dobre saradnje s EIB-om te je zahvalio Evropskoj uniji koja iz svojih fondova podržava infrastrukturne projekte u BiH.

“Očekujemo kako će ova tehnička pomoć ubrzati izgradnju oko 11,1 kilometara duge dionice na Koridoru Vc između Počitelja i Bijače. Završetak tog projekta za kojeg su ranije osigurana i kreditna sredstva, značajno će skratiti udaljenost duž koridora sjever-jug, između Počitelja i južne granice s Hrvatskom”, istaknuo je Bevanda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuSporazum je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su poduzete u sprečavanju širenja virusa COVID -19, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sestre Milosrdnice u Sarajevu proslavile 150. obljetnicu dolaska u BiH / Bljesak.info

Marija Šerifović obožava fudbal! Prekinula rođendansko slavlje zbog utakmice