in

“Sa Željkom Komšićem i Milom Đukaovićem sam razgovarala, pravo mjesto, važno ukazati na ugrožavanje mira i stabilnosti”

Slatka-Tajna.Eu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić učestvuje u Pariškom mirovnom forumu odakle se i oglasila.

Zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem razgovarala sam sa Predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

“Paris Peace Forum” je pravo mjesto na međunarodnoj sceni na kojem je važno ukazati na ugrožavanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Uvjerena sam da patriotske snage u našim državama to neće dozvoliti ali nam je potrebna podrška međunarodnih saveznika.

Inače, Komšić je danas saopštio kako je na ovogodišnjem Pariškom mirovnom forumu govorio o značaju multilateralizma u svrhu rješavanja problema nakon pandemije COVID-a 19.

“Kako bismo što prije oporavili svjetske ekonomije i zdravstvene sisteme neophodno je da se fokusiramo na probleme koji ih opterećuju. Sve te probleme uspješno ćemo riješiti pristupajući im na globalnom nivou.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuGlobalni dogovor o oporezivanju velikih kompanija minimalno 15 posto, koji je podržala i Bosna i Hercegovina, odličan je korak ka sinergiji sa Strateškim razvojnim ciljevima i globalnim naporima za ublažavanje klimatskih promjena.

Upravo ta sinergija vodit će do poštene raspodjele dobara za oporavak i lakše funkcionisanje zemalja koje su najviše pogođene pandemijom.

Danas, više nego ikada, potrebni su nam solidarnost i konkretne akcije kako bismo sanirali nastale probleme i spriječili dalju podjelu našeg društva. Trebamo raditi zajedno u korist boljeg sutra za čovječanstvo”, naveo je Komšić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UNUCI SAM BAKA JER ONA IMA DADILJU: Anabela Atijas o novoj životnoj ulozi

Deset najslađih bijelih kuhinja kojima ni malo kvadrata nije mana