in

U Federaciji BiH više od pola miliona zaposlenih

Slatka-Tajna.Eu

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine prema prebivalištu zaposlenika 8. novembra ove godine iznosio je 532.077, podaci su Porezne uprave FBiH.

Kako su naveli, ovaj broj zaposlenih veći je za 828 u odnosu na podatak od 31. oktobra ove godine kada je taj broj iznosio 531.249.

Kada je riječ o broju zaposlenih po prijavljenom prebivalištu zaposlenika najviše ih je u Kantonu Sarajevo – 142.772, a najmanje u Posavskom kantonu – 5.743.

Izvor : Tabelarni pregled zaposlenih – Porezna uprava FBiH

U ovim podacima su uvršteni i podaci iz entiteta Republika Srpska i Brčko distrikta s obzirom na to da je riječ o zaposlenima koji imaju prebivalište u FBiH.

Shodno tome, broj radnika prijavljenih da rade u FBiH iz RS je 7.758, a iz Brčko distrikta 827.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuU Kantonu Sarajevo je najviše zaposlenih – 162.247 i kada je riječ o prijavama po sjedištu poslodavca, a najmanje je također u Posavskom kantonu – 6.417, a odmah iza njega je i Bosansko-podrinjski kanton sa 6.980 zaposlenih.

Kompletno stanje broja zaposlenih 8. novembra 2021. godine po prebivalištu zaposlenika i sjedištu poslodavca razvrstanih po kantonima i općinama može se pogledati na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sergio Aguero se javio nakon vijesti da završava karijeru

Adnan Kuka i premijera singla „Moja rano“ – Hayat Production