in

Advent Zagreb vraća vas u djetinjstvo: Uhvatite omiljenu igračku i otputujte u neka druga vremena! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tople lampice daju osjećaj dobrodošlice. Ruke grijemo na šalici kuhanog vina ili tople čokolade. Nasmiješena lica šire osjećaj ljubavi. Lagane božićne pjesme s balkona, lepršaju zrakom zajedno s pahuljama snijega. To je čarolija Božića koju može ponuditi jedino Zagreb za vrijeme Adventa.

U proteklih pet godina Advent Zagreb postao je odredište posjetitelja iz Hrvatske i svijeta, zbog nenadmašne atmosfere, široke ponude, raznih popratnih sadržaja te gostoljubivosti lokalaca koji koriste ovo magično doba godine kako bi predstavili svoj grad u punom sjaju. Ne čudi stoga što mu je čak tri godine zaredom dodijeljena nagrada za najbolji božićni sajam u Europi.

Ove nas godine Advent vraća u neka druga vremena, na najljepši mogući način, kroz ponovni susret s najdražim prijateljima iz djetinjstva – igračkama.

Ne postoji veliko ili malo dijete koje Božić neće asocirati na ushićeno otvaranje poklona i osjećaj neizmjerne sreće kad unutra ugleda novu igračku koju je toliko željno iščekivalo. A brojni se naraštaji s neizrecivom nostalgijom prisjećaju igračaka koje su se proizvodile u srcu Zagreba.

Foto: S. Carek / Advent Zagreb

Jedina tvornica izvan SAD-a u tzv. ‘socijalističkom bloku’ koja je imala licencu na proizvodnju Disneyevih igračaka, tvornica igračaka Biserka, dio je mnogih sretnih uspomena otvaranja poklona na božićno jutro. Točno možemo zamisliti osmijehe na dječjim licima kad ih je dočekalo ručno oslikano lice Mickeya, Šilje, Štrumpfova ili Bambija. Pridodajmo tome i Vavrine ručno rađene igračke, čupavog i plišanog zeku, mačka ili lisca – upravo to je čar Božića koju će vratiti ovogodišnji Advent.

Na desetak različitih lokacija diljem Zagreba dočekat će vas ovi simpatični vremeplovi, mameći vas u prošlost kroz AR, odnosno proširenu stvarnost. Proširite svoju sliku Adventa kroz ekran pametnog telefona i mlađim generacijama ispričajte najljepšu božićnu priču.

Foto: Julien Duval / Advent Zagreb

A zatim prošećite brojnim trgovima i parkovima, lokacijama za šarmantne, romantične šetnje tijekom cijele godine. Načujete li ljupke glasove crkvenih zborova, zavirite u jaslice zagrebačkih crkvi. Uživajte u koncertima najljepših božićnih pjesama u izvedbi domaćih solista, ansambala i orkestara. Povedite mališane na predstave koje će im zaokupiti maštu i učvrstiti vjeru u magiju Božića. Divite se dekoracijama na zgradama Gornjega grada, njihovi prozori kao da su izašli iz fikcije. Isprobajte neke od klasika domaće gastronomije na brojnim terasama zagrebačkih restorana, kao i na ugostiteljskim kućicama, te se uvjerite zašto ljubav prolazi kroz želudac. Od pomno osmišljenih blagdanskih menija s autohtonom tradicionalnom hranom i domaćim vinima, do prigodno ukrašenih pročelja i interijera, božićna priča živi i u gradskim hotelima.

Foto: Boška i Krešo / Advent Zagreb

Foto: Julien Duval / Advent Zagreb – Klovićevi dvori

Sve to kreirat će dosad neviđene zagrebačke adventske razglednice i udahnuti ljubav u svaki kutak Zagreba, koji već nakićen božićnim drvcima, sjajnim kuglicama, orašarima, igračkama, božikovini, češerima, girlandama, kutijama s poklonima i puno, puno svjetlosti, čeka još samo vas.

Dođite podno Sljemena i ugrijte srca tom posebnom vedrinom – ovaj Grad milijun srca ispričat će vam najtopliju božićnu priču.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sin Merime Njegomir zamolio je Lepu Lukić samo jedno, pjevačica se slomila

KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU: Ana Bekuta pokojnom kolegi posvetila dirljive riječi