in

“Neka Hrvatska vrati milijardu i petsto koju su uzeli od Buškog jezera, a mi ćemo se sami nahraniti”

Slatka-Tajna.Eu

Zlatko Miletić, delegat iz Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine večeras se u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face tv osvrnuo i na izjavu predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića.

Podsjećamo, Milanović je komentarišući situaciju u BiH kazao: “Nisu na rubu sukoba, oni nemaju ‘leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati.”

Miletić je večeras kazao:

Poštujem ga i uvažavam kao instituciju, on je ipak predsjednik Hrvatske, hoću da mu kažem samo dvije stvari. Da bi naši građani imali , kako on kaže leba, ja ću reći kruha, hrvatsku riječ, ja ga molim, dužni su nam blizu milijardu i petsto samo od struje koju su uzeli od Buškog jezera.

Te pare ne idu u političko Sarajevo već bi te pare išle u kantone sa hrvatskom većinom: Tomislavgrad, Livno i u kanton ili županiju 10. Molim ga ovom prilikom da nam vrati te pare a mi ćemo se sami nahraniti!- poručio je Miletić.

Drugi prijedlog koji je Miletić naveo a kako bi Milanović , odnosno Hrvatska mogla pomoći BiH:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Od 1991 do danas iz BiH je otišlo 180 tisuća Hrvata da živi u Republici Hrvatskoj. Neka nam vrati te ljude i neka im ovdje obezbjede pristojan život. Neprimjereno je da ja računam koliko je to u novcu- poručio je Miletić predsjedniku Hrvatske.

– Šta će oni ovdje sa svojom politikom sa HDZ-om Bosne i Hercegovine uraditi: ovdje će za par godina Hrvati postati nacionalna manjina!- upozorio je Miletić na kraju.

Pogledajte.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“BRAK NA PRVU” DOBIO NOVI PAR: Sanela Novljaković otkrila da se tajno viđa sa Edinom Bešićem

Sedam prirodnih načina kako umiriti grlobolju preko noći