in

Simultanka golgetera iz Husine automehaničarske radnje

Slatka-Tajna.Eu

Nisu najbolji nogometaši u klubovima Premijer lige. Definitivno u amaterskim ligama ima boljih igrača. Potvrdila je to utakmica u Maglaju na drugoligaškom Centru. U nedjelju su igrali Moševac i Azot iz Vitkovića. Na gostujućoj je klupi sjedio i Almir Raščić, nekadašnji “topnik” Goražda, Želje, Sarajeva, Borca, Novog Pazara…
Na domaćoj klupi Edo Vehabović, također nekad vrsni nogometaš i nadareni trener.

/223106472/adxp_sportske_introImage

I glavni sudija Amer Drljević dobro je poznato fudbalsko ime. Amer je dugogodišnji veznjak Goražda, a igrao je još u Olimpiku, Slaviji, Igmanu… Još nije u fudbalskoj mirovini, što se vidjelo tokom utakmice. Bio je uvjek na licu mjesta, donosio pravovremeno ispravne odluke. Kao sudija više trči nego kada je bio igrač. Kada igra, njegove radarski precizne lopte kompenziraju trkačke dionice. Drljević je sa saradnicima odlično odsudio utakmicu. I delegat je nekad značajno ime. Izudin Hadžiahmetović, nekadašnji bočni Čelika, Sarajeva i mladi reprezentativac BiH.
Ipak, glavni junak nedjeljne utakmice u Maglaju bio je automehaničar Belmo. Brzonogi napadač Belmo Hajdić bio je trostruki strijelac. Igrao je simultanku. Hajdić je automehaničar. Prije podne radi u prestižnom auto servisu “Kod Huse”, a popodne je na treningu. U nedjelju je bio sunčan dan, po takvom vremenu se baš i ne igra. Moševac se želio iskupiti nakon poraza od Usore. Dodatni motiv bio je suparnik. Azot je nanio jedini poraz lideru Stupčanicu, ali i vrsni igrači iz Vitkovića, koje predvodi iskusni i prekalji as s amaterskih terena Almin Isaković “Alčika”.
Ko zna u kom bi pravcu išla utakmica da nije bilo raspoloženog i nezadrživog Hajdića. Dolazio je po loptu na svoju polovicu, a onda šaltao iz brzine u brzinu, miješao gostujuću odbranu. Asistirao je i pogađao. Postigao je tri, a mogao još najmanje dva gola. Domaći je kapiten bio dodatno motiviran. “Gazda” Admir Mrvoljak opkladio se i već nakon prvog gola izgubio opkladu. Hajdiću je posao olakšao iskusni veznjak Mašić. Koji je vukao konce na sredini. Da nije bilo Hajdića možda bi igrač utakmice bio domaći golman Hanan Kaknjo. Koji je imao nekoliko izvrsnih intervencija. Kaknjo je nekadašnji golman Čelika, pa ne čude njegovi golmanski kvaliteti.

Svi su akteri maglajske utakmice zaslužili aplauz zbog džentlmenskog ponašanja.
Lijepa utakmica i vraćanje u ne tako daleku prošlost, kada su jugoslovenski prvoligaši Željo, Sarajevo, Čelik, Velež, Sloboda, Borac, pojačanja tražili baš u amaterskim ligama. Nekadašnja “Zona”, međuopštinske i republičke lige bile su “regrutni centar” za najbolje igrače. I Maglaj je bio jedna od tih sredina. Koji je na prvoligašku scenu, između ostalih, lansirao Midhata Smajlagića “Foksa, nekada sjajnog veznjaka Natrona, Slobode, Rada, Novog Pazara, Mačve, pribojskog FAP-a…. Iz Maglaja su dosta zapaženo u mnogim klubovima igrali Amir Tumbić, Ekrem Bradarić, Miralem Nalić, Asim Hrnjić, Admir Hasančić i mnogi drugi. Popularni “Haso” jedan je od najuspješnijih golgetera u novijoj povijesti Rijeke. Miljenik “Armade”. A Moševac” je jedan od najmlađih klubova u BiH. Osnovan je u godini velikih poplava u BiH. U godini (2014) kada su “Zmajevi” igrali na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Danas je to domaćinski uređen i organiziran klub. Čuvena sportska porodica Mrvoljak sa saradnicima nosi najveći dio tereta. Premda nisu opterećeni ulaskom po svaku cijenu u viši rang, plasman nije nemoguć. Ako se Admir Mrvoljak pred svaku utakmicu bude kladio sa svojim golgeterom i automehaničarem Belmom sve je moguće. Stupčanica, Čelik, Borac i Bosna su “papirnati” favoriti… Naredno kolo je novi derbi. Natron dočekuje Moševca. Svi putevi vode u Maglaj.

(Sportske.ba)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zamijenite kafu sa 6 prirodnih napitaka i probudite organizam

Protest u Zagrebu i Splitu zbog obaveznih covid potvrda, Beroš izviždan