in

Republika Srpska u riziku nestašice kiseonika za oboljele

Slatka-Tajna.Eu

Dnevna statistika pandemije

* Pogledajte i infografiku o trenutnom stanju sa COVID-19 širom sveta

‘Messer’: Sve informacije u Agenciji za lijekove BiH

Iz kompanije “Messer” na upit Radija Slobodna Evropa o tome da li su kontaktirani od bilo koga iz Republike Srpske u vezi sa dostavom medicinskog kisika kratko je rečeno da sve informacije možemo dobiti u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

“Messer Tehnoplin” Sarajevo je, prema dostupnim informacijama, jedina firma koja ima dozvolu za distribuciju medicinskog kiseonika u BiH.

Tužilaštvo istražuje koji kiseonik je korišten u bolnicama u Republici Srpskoj

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković tvrdi da već godinama firma TGT Tehno Gas bez dozvole isporučuje kiseonik UKC-u RS-a.

Kako je naveo u prijavi, UKC RS za liječenje pacijenata koristi kiseonik koji je registrovan kao tehnički, a ne medicinski, jer TGT Tehno Gas nema dozvolu za uvoz i distribuciju medicinskog kiseonika.

* Više pročitajte OVDJE

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Đajić: Još samo nekoliko tona kiseonika za pacijente u UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je novinarima da UKC ima samo još nekoliko tona kiseonika koji se koristi u liječenju pacijenata i da su zbog toga zdravstveni radnici i rodbina pacijenata veoma zabrinuti.

“U stalnom smo kontaktu sa rukovodstvom RS i Ministarstvom zdravlja kako da riješimo ovaj problem. Tražimo rješenje nakon što je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zabranila firmi `TGT tehnogas` isporuku. Sa ovom firmom UKC je imao ugovor i snabdijevala nas je uredno, a kompanija `Meser` nam zbog tehničkih razloga i smanjenih količina nije u mogućnosti dostaviti kiseonik”, rekao je novinarima Đajić.

Naveo je da bi nalaz uzorka kiseonika iz UKC, koji je tražila Vlada RS, trebalo da bude dostavljen večeras ili sutra prije podne.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

EU donirala 14 vozila za potrebe federalnih fitosanitarnih inspektora i sektor sigurnosti hrane u BiH

Fotografije iz porodičnog albuma Nikole Rokvića – Hayat Production