in

U Mostaru pronađena plantaža kanabisa, jedna osoba uhapšena

Slatka-Tajna.Eu

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas su izveli operativnu akciju “Triple 2” na području Mostara, a tom prilikom uhapšena je jedna osoba.

Po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršili su pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.) Također je po istoj naredbi izvršen pretres porodične kuće, gdje je pronađena određena količina municije i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Uhapšena je jedna osoba inicijala D.R. (1986.), dok će nad drugima biti provedena kriminalistička obrada.

Izvor : FUP

Uhapšeni se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, kao i krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”. Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

“Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju stvaranja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala te je dalje distribuirala. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku uhapšeni će biti predat u nadležnom Kantonalnom tužilaštvu HNK-a”, naveli su iz FUP-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : FUP

Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PRESADIO KOSU U SARAJEVU: Bojan Marović kod stručnjaka

POJAVILA SE NA SUDU! Lepa Brena ključni svjedok u slučaju Mirjana Antonović i Miroslav Ilić