in

Bh. bodybuilder Mirnes Husanović pobjednik takmičenja u Austriji, sada je među svjetskom elitom

Slatka-Tajna.Eu

Takmičenje u bodybuildingu održanom u Austriji donijelo je veliki uspjeh bh. predstavniku Mirnesu Husanoviću, koji je osvojio IFBB Pro karte.

Ovo je drugi put da Bosna i Hercegovina dobija ovu prestižnu kartu, obzirom da je prvi put istu osvojio Mirsad Terzo. Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 takmičara u tri kategorije, a bh. predstavnik ostvario je dominantnu pobjedu u kategoriji do 90 kilograma. Osvajanjem ove karte otvoren je put za nastup na najvećem takmičenju u ovom sportu, Mr. Olympia.

“Nevjerovatan je osjećaj osvojiti Pro kartu i otvoriti sebi put ka svjetskom takmičenju Mr. Olympia kojem svi teže. Zahvalan sam Bogu, ostvario sam dugo sanjani san uz naporan i istrajan rad uz pomoć trenera Marija Jarnečića iz Hrvatske. Naravno, ne smijem zaboraviti podršku porodice i prijatelja. Ponosan sam na sebe i mislim da je ovo veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, iako je ovaj sport slabo podržan od strane bilo koga u našoj državi”, istakao je Husanović nakon osvajanja prestižne nagrade.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Mirnes Husanović je u dosadašnjoj karijeri osvajao veliki broj priznanja i medalja, među kojima se ističu pet titula državnog prvaka, četiri titule prvenstva Balkana, osvajanje Bihać Opena, kao i osvajanje regionalnih takmičenja među kojima su Jagodina Open i osvajanje tri Kupa Srbije.

Kruna dosadašnje karijere bila je osvajanje IFBB Elite Pro karte 2018. godine u St. Poltenu u Austriji, a osvajanjem NPC IFBB Pro karte Husanović sada može nastupati u profesionalnoj ligi među kojima su Grand Prix takmičenja i gdje se mogu sakupljati bodovi za Mr. Olympia na kojem bi nastup bio najveći uspjeh bh. bodybuildinga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

CHODA I BABY DRIVER NAJSMESNIJA PLJACKA GTA 5 PANAMA ROLEPLAY

KAO VOŠTANA FIGURA: Madonna ispeglala lice i ne liči na sebe