in

Škoti prodaju ostrvo za 50.000 funti

Slatka-Tajna.Eu

Carn Deas, nenaseljeno ostrvo na obali Škotske, za koje se smatra da sadrži neke od najlepših divljih predjela u toj zemlji, prodaje se za 50.000 funti (oko 115.000 KM).

Ostrvo se nalazi u arhipelagu Ljetnih ostrva, na sjeverozapadu Škotske i proteže se na devet hektara, a u moru koje ga okružuje žive delfini, kitovi, vidre i morski psi.

Mirno ostrvo ima dramatičnu obalu s liticama, uvalama i šljunkovitom plažom, a priobalne vode bogate su skušom, bakalarom, rakovima i jastozima.

Prodavci Carn Deas opisuju kao “mistično, intimno, mirno, šarmantno i udaljeno utočište za kupca koji traži bijeg u jednu od najljepših prirodnih divljina zemlje“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Čudesna ljepota Carn Deasa leži u njegovoj prirodnoj netaknutoj ljepoti. Ovdje zaista možete pobjeći od stvarnosti, duboko udahnuti i uživati u onome što priroda može ponuditi. Ostrvo je idealno za kampovanje, ronjenje, plivanje i jedrenje, ali i za pogled na nezagađeno nebo noću”, poručuju iz  Goldcrest Land & Forestry Group šumarske službe u Edinburgu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SEKA ALEKSIĆ: Neću skidati tetovaže!

MISIJA JE USPJELA: Marija Šerifović vratila lokne