in

Mastercard i Filmski festival u Veneciji ljubiteljima filma pružaju priliku da vide život iz drugačije perspektive

Slatka-Tajna.Eu

Mastercard, glavni sponzor 78. venecijanskog međunarodnog filmskog festivala – La
Biennale di Venezia (1. – 11. septembar), poziva ljubitelje filma, studente i buduće filmske stvaraoce da se pridruže ekskluzivnoj seriji virtuelnih razgovora sa nekim od najuticajnijih umjetnika savremene kinematografije, a koji se održavaju u partnerstvu sa Festivalom u Veneciji.

“Zajedno ćemo otkriti kako priče velikih filmskih stvaralaca mogu stvoriti uticaj koji se proteže izvan samog filma.
Strast prema filmu otvara nam oči za nove svjetove, nova pitanja i nove izazove. Oni koji stvaraju magiju na ekranu imaju jedinstvenu sposobnost da nam pokažu život iz nove perspektive koja nas može odvesti na nova putovanja ili nam omogućiti da ponovo posjetimo poznata mjesta na nove načine.

Načini na koje se ove priče stvaraju i doživljavaju i na koji se u njima uživa, mijenja se na osnovu kreativnog pogleda kojim započinje putovanje u okruženju u kojem se one konzumiraju.
Pridružite nam se u seriji razgovora sa zvijezdama – Bong Joon Ho, Tim Roth, Susan Sarandon, Marisa Tomei, Paolo Virzi i Robin Wright, koje će sa vama podijeliti svoja razmišljanja o tome kako sjajna kinematografija može pokrenuti različite perspektive, bezbroj emocija i uticati na naše živote od trenutka kada film počne.
U našoj seriji događaja ‘Život iz drugačije perspektive: beskontaktne veze – Istražujući moć kina da nas poveže’ istražit ćemo ulogu reditelja, glumca, snimatelja i svih onih u filmskom svijetu, u izgradnji priča koje ne samo da pomažu da vidimo život iz osvježene perspektive, već i da njihov uticaj na to da ljude povezuju sa svojim dubljim bićem, sa izmijenjenim i različitim svjetovima, ispunjenim neprocjenjivim mogućnostima’, saopćeno je iz Mastercarda.
“Kino, za razliku od bilo koje druge vrste umjetnosti, nas poziva i omogućava nam da vidimo život iz drugačije perspektive, a u okolnostima u kojima se krećemo kroz promjenljivo okruženje, kino ima još značajniju ulogu. Srećni smo što nastavljamo blisko partnerstvo sa Filmskim festivalom u Veneciji, kako bismo pomogli ljudima da dožive transformacionu moć filma.

Slušajući najnovije uvide koje će nam dati ikone savremenog filma, želimo ljubiteljima filma i studentima filmske umjetnosti ponuditi zanimljiva i neuporediva iskustva, i time im omogućiti da budu bliže stvaranju ove umjetnosti koja je za njih neprocjenjiva“, rekla je Jeannette Liendo, direktorica Sektora integrisanog marketinga i komunikacija za Evropu u kompaniji Mastercard.
“Film suštinski pruža širok uvid u svijet. Svaki kvalitetan film može nas naučiti nečemu, osvijestiti velike promjene koje se dešavaju u savremenom društvu, uticati na naše predrasude i naša saznanja. Kroz kino možemo da putujemo unazad kako bismo ponovo otkrili događaje koji su zaboravljeni ili običaje koji su se promijenili i da stignemo tamo gdje nismo u mogućnosti zbog ograničenih sedstava, bilo da se radi o udaljenim zemljama ili o budućnosti koja nas čeka. Nijedna umjetnička forma ne može nas istovremeno
zabaviti i zadiviti više od filma, pomažući nam da podignemo svoju svijest kao pojedinci i građani svijeta.
Uzbuđeni smo što možemo računati na saradnju kompanije Mastercard u jačanju naše posvećenosti pružanju podrške filmskoj umjetnosti i njenom razvoju”, prokomentarisao je Alberto Barbera, umjetnički direktor Venecijanskog festivala.
Serija razgovora “Život iz drugačije perspektive: beskontaktne veze – Istražujući moć kina da nas poveže“ biT će dostupna na Mastercard Youtube kanalu, kao i na platformama www.priceless.com i www.labiennale.org po sljedećem rasporedu:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-Robin Wright, srijeda, 1. septembar – 16.30h;
-Paolo Virzi, četvrtak, 2. septembar – 16.30h;
-Tim Roth, petak 3. septembar – 16.30h;
-Susan Sarandon, subota, 4. septembar – 16.30h;
-Marisa Tomei, nedelja 5. septembar – 16.30h;
-Bong Joon Ho, ponedeljak, 6. septembar – 16.30h.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mandra reagovao na izjavu Vulina: Prijetnja novom agresijom na BiH

Restolin