in

Mandra reagovao na izjavu Vulina: Prijetnja novom agresijom na BiH

Slatka-Tajna.Eu

Poslanik Stranke demokratska akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermin Mandra kazao je danas da izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina o dovođenju u pitanje postojanja BiH nije ništa drugo nego “prijetnja novom agresijom na Bosnu i Hercegovinu”.

Kako je ocijenio, izostanak reakcije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na prijetnje ministra unutrašnjih poslova upućene Bosni i Hercegovini potvrda je da Vulinove izjave nisu samo njegov lični stav već reflektiraju odnos zvaničnog Beograda prema BiH, a naročito prema bošnjačkom narodu.

“Upravo su političari zbog kojih Vulin prijeti BiH, odgovorni za narušavanje dejtonskog poretka na kojeg se srbijanski ministar poziva. Blokada funkcioniranja državnih institucija, zbog zabrane negiranja genocida i slavljenja zločinaca, predstavlja grubo kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma”, podvukao je Mandra.

Napominje da takav odnos neće dovesti u pitanje postojanje države Bosne i Hercegovine, ali itekako dovodi u pitanje status odgovornih za opstrukcije i kršenje državnih zakona, pa čak i status bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska koji postoji na osnovu Dejtonskog sporazuma, saopćeno je iz SDA.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Prijetnje silom, blokade i opstrukcije mogu otežati život svih građana BiH i ugroziti mir u regionu, ali sasvim sigurno neće ugroziti postojanje BiH i njen teritorijalni integritet. To nije pošlo za rukom srbijanskom režimu iz 90-ih, a naročito neće karikaturalnim pojavama kakva je Vulin”, zaključio je Mandra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JANU TODOROVIĆ SVI ZNATE, A EVO KAKO IZGLEDA NJENA SESTRA: Lijepa i uspješna poslovna žena!

Mastercard i Filmski festival u Veneciji ljubiteljima filma pružaju priliku da vide život iz drugačije perspektive