in

SOS telefon na računima u supermarketu

Slatka-Tajna.Eu

Grad Beč je tokom ovog mjeseca pokrenuo kreativnu kampanju protiv nasilja nad ženama.
Računi u supermarketima SPAR su dobili dodatak s informacijama o tome gdje i kako žene koje dožive neki oblik nasilja mogu potražiti pomoć.

Na računima se nalaze brojevi telefona, web adrese i QR-kodovi. Pogođene osobe tu mogu pronaći informacije ili direktno potražiti pomoć. Navedeni brojevi su aktivni 24 sata, a inicijativa će se sprovoditi narednih nekoliko mjeseci.

“Grad Beč je tu za žene u teškim situacijama!”, izjavila je zamjenica gradonačelnika i vijećnica za pitanje žena, Kathrin Gaal prilikom predstavljanja inicijative. Pri tome se obratila svima koji su pogođeni nasiljem ili doživljavaju nasilje “Potražite pomoć i nazovite nas! Nasilju nad ženama nije mjesto u našem gradu!”

“Kao najveći privatni poslodavac i lokalni dobavljač, svjesni smo svoje društvene odgovornosti i stoga podržavamo socijalne projekte.”, objasnio je generalni direktor SPARa, Alois Huber.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










SOS broj u Beču je 01/71719. Broj sigurne kuće u BiH je 033 222 000, dok se pomoć može potražiti i putem SOS telefona 1265.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ODMORILI DUŠU I TIJELO U MAKARSKOJ: Ko je Šemsi u hotelskoj sobi ostavio cvijeće?

BELMA HUSEINEFENDIĆ O SVOM STILU: Ne volim da me svrstavaju