in

Poraz Barakuda u četvrtfinalu, Huklek bez odličja

Slatka-Tajna.Eu

Hrvatski vaterpolisti, Ivan Huklek, Anamaria Govorčinović, Vanesa Tot

Foto: Gonzalo Fuentes/Leah Millis/Maxim Shemetov/Igor Kralj / REUTERS/PIXSELL

Srijeda nije bila uspješan dan za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvač Ivan Huklek nije uspio osvojiti broncu, vaterpolisti se nisu plasirali u polufinale, kao ni kajakašica Anamaria Govorčinović niti kanuistica Vanesa Tot.

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6-1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili. Srbijanski reprezentativac je iz kontranapada doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda. Huklek je u drugoj rundi uspio zaraditi samo jedan bod na pasivnost Datunašvilija, a kad je dobio priliku za borbu u parteru, nije uspio podignuti i baciti suparnika.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale, u četvrtfinalu je bolja bila Mađarska sa 15-11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3). Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. Luka Bukić postigao je četiri pogotka zua Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske briljirao Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca. Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7 sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hrvatske reprezentativke u kajaku i kanuu na mirnim vodama, kajakašica Anamaria Govorčinović (24) i kanuistica Vanesa Tot (22), svoj su nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončale u četvrtfinalima.

Mlada Tot je u svojoj jedinoj disciplini u kojoj je nastupila u Tokiju, utrci kanua jednokleka na 200 metara, prvo bila posljednja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 49.280 sekundi pa se nije plasirala izravno u polufinale. Drugu priliku imala je u četvrtfinalu kada je morala završiti na jednom od prva dva mjesta, no iako je ostvarila bolje vrijeme od 48.375 sekundi, završila je na petoj poziciji, 1.738 sekundi iza Ruskinje Irine Andrejeve, posljednje koja je prošla u polufinale.

Govorčinović, koja je u ponedjeljak već nastupila u kajaku jednosjedu na 200 metara, u srijedu je veslala na dionici od 500 metara. U kvalifikacijskoj skupini je zauzela peto mjesto s vrememom 1:52.015, no izravni plasman u polufinale su osigurale tri najbrže. Novu priliku Govorčinović je imala u četvrtfinalu u kojem je s rezultatom 1:53.967 minuta bila četvrta, a treća Kanađanka, posljednja koja je osigurala polufinale, ciljem je prošla za 1:51.375.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IMAM DIVNOG BIVŠEG MUŽA, DEČKA, SINA I PUBLIKU: Dara Bubamara živi bez problema

MILICA KEMEZ O ODNOSU BORE SANTANE I NJENE SESTRE MIRELE: Bio je u stanu kod nje, ali se ništa nije desilo