in

Velež slavio i na gostovanju kod Kolerejna, AEK sljedeća stanica

Slatka-Tajna.Eu

Nadam se da ćemo i narednog četvrtka dostojno predstavljati Mostar i Bosnu i Hercegovinu, poručio je Feđa Dudić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež, u petak na mostarskom aerodromu po povratku ekipe iz Sjeverne Irske.

“Rođeni” su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za novoformirano UEFA takmičenje Konferencijska liga nakon što su i u revanš utakmici svladali sjevernoirski Kolerejn rezultatom 2:1. Identičnim ishodom završen je i prvi meč igran sedam dana prije na stadionu “Grbavica”, gdje će Mostarci narednog četvrtka u drugom krugu svog evropskog sna biti domaćini grčkom velikanu AEK-u iz Atine.

“Nenaspavani smo, ali ovo je jedan predivan osjećaj. Nadam se da ćemo i narednog četvrtka dostojno predstavljati Mostar i Bosnu i Hercegovinu u Evropi. Već sada pozivam sve da dođu na ‘Grbavicu’ i pomognu kao što je to bilo u prvoj utakmici. Publika nas je nosila do ovog velikog rezultata. Hvala našim navijačima, a čestitam mojim igračima koji su i u revanšu pokazali kvalitet, karakter, odigrali bez opuštanje i obradovali sve istinske ljubitelje fudbala u BiH”, poručio je strateg Veleža.

Revanš na Ostrvu nije najbolje počeo za pulene mladog stručnjaka. Domaći su prvi poveli u 33. minuti kada se lopta nakon udarca glavom Metjua Ševlina našla iza leđa Slaviše Bogdanovića. Ipak, Velež je uzvratio u nastavku. Za 1:1  pogodio je Brandao de Souza u 54. minuti, a Nemanja Ađušić u 71. minuti susreta bio je precizan za pobjedu. Velež je ovom pobjedom praktično jedina ekipa iz BiH koja je uspjela proći prvo pretkolo ove sezone iako će u drugom kolu igrati i Borac, jer je to pravo stekao eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Nismo gubili glavu kod vodstva domaćina. Odigrali smo hrabro i na kraju smo nagrađeni sasvim zasluženo”, poručio je Dudić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za razliku od Mostaraca, fudbaleri Širokog Brijega su se poprilično obrukali u gostima u revanšu prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu. Ekipa Vlaznije pobijedila je u Skadru tim sa “Pecare” rezultatom 3:0 i tako prošla dalje nakon poraza iz prvog meča 1:3.

“Rekao sam i prije prve utakmice kako se radi o jako dobrom protivniku za ovu razinu natjecanja. Zadovoljan sam kako smo reagirali i odigrali u prvom poluvremenu u Skadru. Bili smo bliže pogotku. U nastavku smo bili malo impresionirani ozračjem i podlegli smo pritisku”, kazao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega.

Međutim, dodaje da apsolutno ništa nije naslućivalo da će im se u nastavku dogoditi debakl.

“Iz praktički prvog napada u nastavku smo primili gol i nakon toga smo izgubili kontrolu nad utakmicom. Ipak, previše su toga dobroga ovi momci napravili da bih im sada nešto prigovarao. Velikom broju mojih igrača ovo je prvo iskustvo igranja europskih utakmica i fanatične atmosfere kakva je bila u Skadru. Znam koliko im je teško, isto kao i meni i navijačima, ali, vjerujte, nije pošteno prema igračima iznositi salve negativnih kritika. Kritika je dobra, ali sad ih ne želim previše iskritizirati. Da je lako – nije, teško je”, poručio je Karačić.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Biden i Merkel bez dogovora oko Sjevernog toka 2

Pravda za Dženana: Arijana, uz tebe smo, brz oporavak!