in

Pravda za Dženana: Arijana, uz tebe smo, brz oporavak!

Slatka-Tajna.Eu

Grupa Pravda za Dženana objavila je na Facebooku da su šokirani i jako uznemireni zbog današnje odluke Suda BiH o puštanja Zijada Mutapa i drugih iz pritvora.

“Zijad Mutap i Hasan Dupovac su pušteni u kućni pritvor, dok je Alisi Ramić (rođ. Mutap), Josipu Bariću i Muarmeru Ožegoviću naloženo da se javljaju u policiju. Svima njima je zabranjen kontakt međusobno, kao i sa pojedinim drugim osobama i svjedocima. To ne znači da su oni oslobođeni, mjere zabrane su im izrečene, a čekamo na potvrđivanja optužnice u narednim danima”, napisali su iz Pravde za Dženana, dodavši:

“Uzeli ste nam Dženana na pravdi dragoga Boga, nećemo vam dopustiti da uzmete još jedno naše dijete!
Zapamtite to! Nismo se oglašavali do sada, jer smo prvo željeli da se čujemo s porodicom Memić. Tako smo saznali, da je našu dragu Arijanu ova odluka jako pogodila. Uz porodicu Memić smo od samog početka i znamo koliko je Arijana jaka, koliko nikada nije dopustila da je bilo kakva reakcija, bilo kakava laž zaustavi na njenom putu – putu ka pravdi za svoga brata! Međutim, naša Arijana je također samo ljudsko biće od krvi i mesa. Koristimo priliku da joj se i na ovaj način obratimo i kažemo, koliko nam je žao što sve ovo mora prolaziti iz dana u dan, što mora trpjeti tako mlada, toliko udaraca. Arijana uz tebe smo, čuvamo te kao zjenicu oka”, pišu članovi grupe Pravda za Davida.

“Punih pet i po godina si stajala uspravno, danas su te uspjeli udariti nisko. Ovaj udarac jeste težak, ali imaš SVE NAS, da ti čuvamo leđa, da te ako treba i na rukama nosimo do pobjede! Uznemirli su tebe, uznemirili su i nas, ali bićeš ti nama dobro ako Bog da. Od danas još jača! UZ TEBE SMO, BRZ OPORAVAK!”, napisali su.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora osumnjičenih u predmetu “Memić” Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, te je naređeno da svi budu pušteni na slobodu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Velež slavio i na gostovanju kod Kolerejna, AEK sljedeća stanica

U PROVODU: Fran Pujas i Cvele su slobodni momci