in

LADO oduševio Mostar programom ”Sako leto ima nekaj novoga” / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon povratka iz Poljske, održanih koncerata na Đakovačkim vezovima i u pretprogramu Međunarodne smotre folklora Zagreb, Ansambl LADO ovoga srpnja izvodi vokalno-instrumentalne i plesne koncerte u zemlji i inozemstvu.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

LADO je tako u Mostaru izveo svoj vokalno-instrumentalni program Sako leto ima nekaj novoga.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

Koncert je održan ispred Kosače, na oduševljenje velikog broja posjetitelja.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

S istim se programom vraćaju u Hrvatsku gdje će nastupati u Šibeniku na Tvrđavi Barone, Splitu u sklopu Splitskog ljeta, Zagvozdu te na Osorskim glazbenim večerima.

Plesni program LADO će izvoditi u Sjevernoj Makedoniji kamo putuje krajem ovog mjeseca. Održat će dva zajednička koncerta s makedonskim nacionalnim folklornim ansamblom Tanec u Bitoli i Ohridu.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prihod od prodaje ulaznica jednog od koncerta namijenjen je opremanju jedinica intenzivne njege COVID bolnica. Zajednički koncerti koji će se izvoditi tijekom turneje bit će snimljeni i prikazivani na sjevernomakedonskoj nacionalnoj televiziji.

”Ansambl LADO ponovno ima priliku s čak dva različita programa prezentirati bogatu tradicijsku kulturu u zemlji i inozemstvu. Suradnja s Ansamblom Tanec nas posebno raduje i nadamo se da će naši zajednički koncerti koji će se održati u Ohridu i Bitoli doživjeti i reprizu u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske već sljedeće godine“, kazala je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

Ansambli LADO i Tanec posljednji zajednički nastup održali su 2018. godine na međunarodnom folklornom festivalu u Hercegovini kada je gostovao i srpski nacionalni folklorni ansambl KOLO.

Poziv za posjet Sjevernoj Makedoniji Ladu je bio upućen još prošle godine sa željom da se intenzivira suradnja ova dva nacionalna ansambla, a Lado planira ugostiti makedonske kolege u Hrvatskoj već 2022. godine.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

U Hrvatskoj, osobito Zagrebu i Rijeci, prisutna je značajna makedonska zajednica koja je i ranije organizirala koncerte Taneca u Hrvatskoj, a želja Ansambla LADO je da zajedničkim koncertima privuče širu folklornu publiku te im predstavi makedonsku tradicijsku baštinu plesa i glazbe.

Foto: Bljesak.info / LADO oduševio Mostar

Posljednji dan srpnja, LADO će održati koncert na ljetnoj pozornici Hrvatske radiotelevizije u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja. Direktan prijenos koncerta moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatske televizije.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Elektroprivreda BiH osniva novu firmu za geološka istraživanja Geolp Kakanj

NEMAM NIKAKVU EMOCIJU: Sloba Radanović nije podržao bivšu punicu