in

Stručnjaci otkrivaju tri najveća trenda u šminkanju ovog ljeta

Slatka-Tajna.Eu

Ako volite šminku i uživate u isprobavanju novotarija u beauty rutini, evo koja tri trenda su osvojila TikTok i Instagram.

1. Divlje, čupave obrve

Pune, guste, raščupane obrve su veliki trend u posljednjih nekoliko sezona. Suština je da djeluju prirodno i pomalo neuredno, a kao takve daju karakter i izraz svakom licu. Ako ste sretnica kojoj je majka priroda podarila guste obrve, dovoljno je da ih češljićem začešljate ka gore i prstom lagano razbarušite za još ležerniji izgled. Ako nemate guste obrve neophodno je da nabavite preciznu i pigmentovanu olovku za obrve kojom ćete pojačati i popuniti prirodne obrve i to oštrim potezima koji liče na crtice. Možete koristtiti i gel za obrve koji će potamniti vaše prirodne obrve ukoliko su suviše svijetle.

2. Zelena na kapcima

Ovog ljeta zelena boja na kapcima postala je veliki hit, a lako ćete pronaći nijansu koja odgovara baš vašem tonu kože i kose, jer se nose najrazličitiji tonovi – od one smaragadne i boje trave preko pastelnozelene do neonzelene.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


3. “Goli” kapak sa daškom geometrije

Ključ ovog izgleda je da kapak ostane neutralan, odnosno u boji kože, te da se ukrasi geometrijskim šarama ajlajnerom u crnoj ili drugoj boji po izboru. Možete se poigravati sa ovim trendom i kombinirati ajlajnere u više boja, stavljati tačkice, diskretne, tanke linije ili one deblje i izrazito mačkaste.

Izvor: Zena.blic.rs

(L. M.)

The post Stručnjaci otkrivaju tri najveća trenda u šminkanju ovog ljeta appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRELI DANI NA MORU: Marina Visković pokazala stas

DOVELA LINIJU U RED: Anja Alavanja u kupaćem kostimu tri mjeseca nakon porođaja