in

Požar pod kontrolom, nema ozlijeđenih

Slatka-Tajna.Eu
Požar u Čakovcu

Požar u Čakovcu

Foto: Ervin Živčec / HRT

Požar koji je u utorak poslije 19 sati zahvatio drvene barake u Čakovcu u vlasništvu tvrtke Čakovečki mlinovi stavljen je pod nadzor i više nema opasnosti od njegovog širenja.

Požar je buknuo oko 19,30 sati. Iako su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljni vatrogasci s područja grada stigli u rekordnom vremenu, dvije drvene barake do temelja su izgorjele. 

Video: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, medijima je rekao kako je požar stavljen pod kontrolu i nema opasnosti od daljnjeg širenja.

Prema informacijama Centra 112 nema ozlijeđenih osoba.

– U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva, rekao je župan Matija Posavec i dodao da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

Iz PU međimurske su najavili da će sutra biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vatra prijetila okolnim objektima

Požar koji se dogodio na drvenim barakama u Ulici dr. Ivana Novaka prijetio je da će se proširiti na području susjednog poduzeća Proming i na trgovački centar Konzum. Prema neslužbenim informacijama požar je došao na nekoliko metara do tih objekata i tada je stavljen pod kontrolu.

Zbog požara su bile zatvorene Novakova i Zrinsko-Frankopanska ulica. Iz policije su pozvali sudionike u prometu i građane da ne prilaze mjestu gašenja požara.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu i građane da ne prilaze mjestu gašenja požara i izbjegavaju navedenu dionicu, a sve radi svoje sigurnosti i sigurnosti građana i imovine, kazali su u policiji.

Građani u tom dijelu Čakovca pozvani su i da, zbog velike količine dima, zatvore prozore i ne napuštaju prostorije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Gagi Jovanović završio u bolnici zbog nesnosnih bolova! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Ukrajina prvi put u istoriji u četvrtfinalu Evropskog prvenstva