in

FERID AVDIĆ SNIMA NOVE I STARE PJESME: Neke nove „Tvoje oči plave“

Slatka-Tajna.Eu

Ferid Avdić tokom pandemije nije mogao pobjeći od pjesme. Na svom YouTube kanalu častio je fanove izvedbama svojih starih hitova. No, nije odustao ni od snimanja novih pjesama. Uspostavio je saradnju sa vrsnim harmonikašem i producentom Muamerom Kebićem. Plod nje jesu nove pjesme koje će, zasigurno, obradovati one koji ga godinama unazad prate.

Živi instrumenti

-„Da te nije kafano“ i „Da li si sretna“ pjesme su za koje je Ferid pisao i tekst i muzilu. Na stihove Dževada Džine „Oprosti mi“ on i autor teksta napisali su muziku dok sam je na stihove Dževada Džine uradio melodiju za pjesmu „Mili sine moj“. Za sve ove pjesme ja sam uradio aranžmane. Pored njih, uz moj novi aranžman, ponovo smo snimili Feridov veliki hit „Tvoje oči plave“. Sve ove pjesme snimili smo u mom studiju „Keba Art records“. U snimanju su mi pomogli članovi orkestra Perica Vasić-violine, Goran Babić Baki-gitare, Milke – bas, Čkalja – bas, Midhat Mide Aladžuz – bubanj, Joca Nana – klavir, te prateći vokali Mensura Bajraktarević. Ton majstor bio je Perica Kaludžerović. Interesantno je i to da je cijela produkcija fokusirana na žive instrumente tako da slušaoci mogu očekivati veoma kvalitetnu muziku. Neke od pjesama smo imali prilike predstaviti u Beogradu. Iznenađeni smo pozitivnim kritikama što nam daje vjetar u leđa da nastavimo našu saradnju, kaže Muamer Kebić.

Uprkos mjerama vezanim za pandemiju Ferid nije mogao sjediti skrštenih ruku, te se udaljiti od nečeg što uistinu voli da radi.

Novi spotovi

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Sa pjesmom „Tvoje oči plave“ malo sam podsjetio fanove na neka davna vremena. Vjerujem, da će i ove nove pjesme koje sam snimio naići na sličan prijem. Dobra pjesma uvijek ostaje dobra i nju ne može pregazit vrijeme. Naravno, nastojao sam da se približim novim tehnološkim trendovima te sam za sve pjesme, kao i pjesmu „Ključka kotlina“ za koju sam, na tekst Zulfe Skopaka, melodiju pisao sam, a aranžman Damir Galijašević, snimio spotove. Sa Ismetom Polovinom i njegovom Produkcijom „Blues“ snimali smo kadrove za video spotove na lokacijama oko Sarajeva i u Gacku. Ne razmišljam o snimanju novog albuma. No, ko zna. Ako se nakupi dosta dobrih pjesama zašto i ne uraditi jedan takav projekat, rekao nam je Ferid Avdić.

Ribe i rijeke

-Ferid Avdić je neko sa kim je uistinu bilo čast raditi. Ono što iznenađuje jeste to što smo tokom snimanja spotova najmanje razgovarali o muzici. Ferid nam je, kao straveni ribolovac, neprestano pričao o ribama i rijekama. Jednostavno, zna svaki od vodotoka naše zemlje u kojm ima ribe za one koji vole pecanje – kaže Ismet Polovna..

Piše: Eset MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POLITIČKI POTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Inzko poslao Bidenu prijedlog ko iz BiH treba na ‘crnu listu’, NABROJAO JE 10 IMENA

Microsoft ušao u klub korporacija koje vrijede više od dva biliona dolara