in

Kako je zaštititi od sunca i soli?

Slatka-Tajna.Eu

Ljetne vrućine mogu oštetiti kosu, a vlasište može postati masnije, a ne smijemo zaboraviti da kosa jako loše reagira kada dođe u kontakt s hlorom. Ali, sve te stvari mogu se ipak spriječiti ili svakako umanjiti negativan učinak kako bismo i na početku jeseni imale lijepu i zdravu kosu.

Zaštita kose

Ako znamo da ćemo ovo ljeto provesti na suncu dobro bi bilo koristiti preparate za ovo godišnje doba. Redovno nanošenje regeneratora koji sadrži SPF zaštitu ili pokrivanje vlasišta šeširom odlični su načini za zaštitu kose. Također, bi bilo dobro, koliko god je moguće, smanjiti boravak na suncu.

Ograničiti štetu od hlora

Jesi li znala da se na plavoj kosi može pojaviti zelena nijansa zbog prevelike izloženosti hloru? Nažalost, to je moguće. Ključ za izbjegavanje oštećenja kose zbog klora je priprema kose prije kupanja. Budući da suha kosa djeluje poput spužve, prije plivanja kosu možemo namočiti tekućom vodom kako bi upila manje količine hlora. Nakon plivanja, ispiranje kose s tekućom vodom trebalo bi biti obavezno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Tretmani keratinom

Prečesto nakon ljeta vidimo obojenu kosu koja je uništena od slane vode i izlaganja suncu. To je zato što boja oksidira zbog topline i sunca te kosa postaje suha. Tretmani keratinom mogu pomoći kod revitaliziranja kose, daju joj dodatnu hranu i vraćaju u život. Također postoje i prirodne maske koje možemo stavljati tokom ljetnih dana.

Izbjegavati često pranje kose

Čestim pranjem skidaju se prirodna ulja, a to opet potiče dodatnu proizvodnju ulja i onda češće peremo kosu. Kako bismo smanjili oštećenje, možemo odmah nakon plivanja isprati kosu tekućom vodom, ali bez dodatnog šamponiranja. Takođe je vrlo važno paziti i na kvalitetu šampona i regeneratora te ljeti koristiti nježnije i prirodnije varijante, prenosi avaz.ba.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kina naredila bankama da blokiraju kripto transakcije, tržište u padu

Iznajmila luks limuzinu: Tanja Savić u zagrljaju sinova, djecu dočekala u velikom stilu!