in

Atmosfera među nama dovela nas je do uspjeha

Slatka-Tajna.Eu

Emocije, strast, nevjerovatna želja za uspjehom i na kraju kvalitet koji je isplivao na vidjelo, vinuli su žensku odbojkašku reprezentaciju BiH u orbitu. Do sada su bile u sjeni svih drugih, a plasmanom na prvi Evrovolej i osvajanjem CEV Srebrne lige bh. odbojkašice su prvi put u istoriji postale vodeća sportska vijest u BiH.

Pulenke Stevana Ljubičića svojim nastupima u proteklih nešto više od mjesec dana definitvno su kupile srca navijača širom BiH. Iako ih većina nije ni poznavala, dvije Edine, Anđelka, Milana, Dajana, Milica, Iman, Elena i druge danas su postale prepoznatljive široj javnosti u BiH, koja im je od prvog dana pružila podršku. Jedna od onih koja je izgarala na terenu i koja je uz Edinu Begić i Dajanu Bošković nosila bh. tim je Anđelka Radišković (29).

Drugi poenter u bh. reprezentaciji u proteklim kvalifikacijama (67 poena) i Srebrnoj ligi (89) govorila je za “Nezavisne” o utiscima nakon paklenog ritma u protekla dva mjeseca, koliko su provele zajedno.

“Prije svega želim da zahvalim svima na besprijekornoj podršci. S obzirom na to da smo napravile istorijski uspjeh, što nije mala stvar za našu državu, smatram da će utisci doći kroz nekoliko dana i da ćemo tek tada biti svjesne šta smo i koliko smo postigle. Ali mogu da kažem da sam jako srećna”, kaže sjajna Dobojka i odbojkašica slovenačkog Kalcita.

Selektor Ljubičić je definitivno posložio sve kockice u ovoj ekipi, a mnogi kažu, pa i same igračice, da je formula uspjeha atmosfera koja vlada u ovom zdravom kolektivu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Naš jedini cilj kroz ovu pustolovinu jeste buđenje svijesti i podizanje odbojke na viši nivo. Slika svega što ste imali priliku gledati preko malih ekrana jeste zaista takva. Između nas vlada jedna predivna atmosfera i mogu da kažem da sam jako ponosna na svoj tim, jer je to bila najbitnija stvar koja nas je dovela do uspjeha koji smo napravile”, ističe Radiškovićeva.

Nakon 14 utakmica, u kojima su ostvarile devet pobjeda i pet poraza, bh. dame se od juče nalaze na zasluženom odmoru. Okupiće se ponovo narednog mjeseca, kada će krenuti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje u avgustu. Bh. odbojkašice se nalaze u jakoj grupi koja će se igrati u Beogradu, a sastaće se sa selekcijma Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Belgije i Francuske.

“Trenutno smo u procesu rehabilitacije. Iskoristićemo ovih mjesec dana da se odmorimo i oporavimo. Zatim nastavljamo tamo gdje smo stale i nadamo se da ćemo priuštiti nešto neočekivano. Jedino pravo i iskreno jeste da smo mi ponosne što ćemo biti dio Evropskog prvenstva i naći se u grupi sa evropskim, svjetskim i olimpijskim prvacima. Što se mene tiče, najbolja sezona je iza mene. Ostajem u Kalcitu još jednu sezonu. Poslije toga možete da očekujete svašta. Trenutno sam fokusirana samo na Evropsko prvenstvo”, zaključila je Anđelka Radišković.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Topalko Helenu neće tek tako dati: Zet mora da je zaprosi kao Mirko Kristinu iz Maratonaca s flašom rakije, a ovo će mu pjevač reći – Ekspanzija.com

VEĆ DANAS STIŽE PROMJENA VREMENA, I TO KAKVA: Pogledajte prognozu do petka