in

DOBRE VIJESTI: U BiH stiglo 25.000 vakcina Sputnjik V

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/sputnik.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/sputnik.jpg”,”caption”:””,”bg”:”293841″}]

U bh. entitet Republika Srpska danas je isporučeno još 25.000 doza prve komponente vakcina Sputnjik V koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva RS-a protiv COVID-19.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ističe da je riječ o još jednoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“.

– S obzirom na to da postoje određene nedoumice po pitanju vakcinacije ovom vakcinom, moram da naglasim da je sam proizvođač promijenio svoja uputstva o revakcinaciji još prije mjesec dana. O čemu je obavijestio sve zemlje koje raspolažu ovom vakcinom. Tačnije, obavijestili su nas da se revakcinacija drugom komponentom vakcine može uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom. Stanovništvo zato nema razloga za zabrinutost, kaže Šeranić.

On dodaje da je bitno da se vakcinacija obavi i prvom dozom. A da će kroz dalju realizaciju biti obezbijeđeno sve što Republici Srpskoj pripada po ovom ugovoru, uključujući odgovarajuće količine komponente dva ove vakcine. Time će biti omogućeno da se stanovništvo potpuno vakciniše u periodu koji je definisao sam proizvođač vakcine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci. Po završetku procedura bit će upućene zdravstvenim ustanovama širom ovog entiteta za nastavak procesa vakcinacije protiv virusa korona, piše Oslobođenje.

Podsjećamo, u Republiku Srpsku stiglo ukupno 99.300 doza prve i druge komponente vakcina Sputnjik V, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

 

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Poraz odbojkašica Srbije od Kanade u Ligi nacija

ACA LUKAS PROZVAO RADU MANOJLOVIĆ: Ako je ona mogla da od jednog albuma kupi stan, ja sam mogao neboder