in

Nema više “britanskog” ni “indijskog” soja koronavirusa

Slatka-Tajna.Eu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je novi sustav imenovanja varijanti koronavirusa koji izaziva bolest COVID-19, piše BBC.

Od sada će se slovima grčkog alfabeta nazivati varijante covida koje su otkrivene u zemljama poput Velike Britanije, Južne Afrike i Indije.

Britanska varijanta korone označena je tako grčkim slovom alfa. Južnoafrička varijanta slovom beta. Brazilska slovom gama, a indijska varijanta slovom delta.

Iz WHO-a su kazali da su se na to odlučili kako bi se pojednostavila diskusija. Te kako bi se uklonile stigme s naziva određenih varijanti, prenosi Jutarnji.

Varijante koronavirusa

Ranije ovoga mjeseca vlada Indije je kritizirala imenovanje varijante B.1.617.2 – koja je prvi put otkrivena u zemlji prošlog listopada – indijskom varijantom. Iako je Svjetska zdravstvena organizacija nikada nije službeno označila kao takvu.

Maria Van Kerkhove iz Svjetske zdravstvene organizacije na svom Twitteru je objavila da niti jedna zemlja ne bi trebala biti stigmatizirana zbog varijanti virusa koje su otkrivene.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNapisala je i da slova grčkog alfabeta neće zamijeniti postojeće znanstvene nazive varijanti virusa. Cijeli popis novih naziva za postojeće varijante. Ali i one varijante virusa od interesa, objavljen je na službenoj stranici WHO-a.

“Ne tvrdimo da treba zamijeniti naziv B.1.1.7, već samo želimo pomoći kako bismo u javnom diskursu mogli razgovarati o nekim od ovih varijanti na jeziku jednostavnijem za upotrebu”, kazala je Van Kerkhove za jedan američki portal, prenosi BBC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Paula i Fran imali akciju u krevetu njenog bivšeg! Hublinova zaboravila na Tomovića, pa se ispred svih prepustila Pujasu! (VIDEO)

Osaka se povukla sa Rolan Garosa