in

PKFBiH: Razočarani smo neprepoznavanjem značaja zaštite domaćih kompanija

Slatka-Tajna.Eu
Biznis

Povodom saopćenja sa 38. sjednice Vijeća ministara BiH o neusvajanju nove Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana, Privredna/Gospodarska komora F BiH izražava krajnje nezadovoljstvo i razočarenje, zbog neprepoznavanja značaja usvajanja ove Odluke za cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine.

“Neprihvatljivo je elementarno nepoznavanje i nedostatak senzibiliteta za domaće, upravo od strane onih koji u najvećoj mjeru uživaju sve dobrobiti uspješnog poslovanja naših privrednika. U mnoštvu problema izazvanog Covidom 19, kao i cjelokupnim složenim privrednim ambijentom u BiH, brojnim problemima sa kojima se susreću privrednici, Privredna/Gospodarska komora F BiH  apeluje da svi  zajedno trebamo uložiti dodatne napore za dugoročniji poticaj domaćoj proizvodnji kroz sistem preferencijalnog tretmana, koji je upravo sadržan u prijedlogu Odluke o obaveznoj  primjeni preferencijalnog tretmana, sa kojim su  saglasna i naša strukovna Udruženja. Usvajanjem ove Odluke, sigurni smo da bi dali dodatan poticaj našim proizvođačima iz svih grana privrede u BiH, omogućili konkurentnost i referentnost, ali i potencijalnim domaćim i stranim proizvođačima za intenzivnije dugoročnije ulaganje u proizvodnju u BiH”, navodi se u saopćenju Privredne komore FBiH.

Privreda i privrednici u  BiH uz sve napore koji ulažu za opstojnost kompanija, radnih mjesta, borbu sa stranom, nelojalnom konkurencijom na tržištu BiH, zaslužuju bar minimum razumijevanja  nadležnih struktura i minimum uslova za nesmetan rad.

“Ovim putem želimo pružiti podršku bosanskohercegovačkim privrednicima, čije potrebe u potpunosti razumijemo, na čije uspjehe smo neizmjerno ponosni, čije probleme želimo podijeliti, te zahtijevamo od Vijeća ministara BiH da  u drugom krugu glasanja usvoji novu Odluku o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg”, stoji u saopćenju.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BMW i Bosanac

Izborna šutnja uoči dugog kruga lokalnih izbora