in

Na suđenju u zaključanom boksu: ‘Igor Rus’ osuđen na doživotni zatvor / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski državljanin Norbert Feher, poznatiji kao “Igor Rus”, već osuđen u Španjolskoj i Italiji, u četvrtak je osuđen na doživotni zatvor za tri ubojstva počinjena 2017. godine u Španjolskoj, priopćio je sud.

Opisan u španjoslkim medijima kao bivše vojno lice, Feher je osuđen za ubojstvo jednog poljoprivrednika i dvojice pripadnika Civilne garde u prosincu 2017. godine u Teruelu na sjeveroistoku Španjolske, prenosi N1 – pozivajući se na Betu.

Lokalni sud je naveo da će Norbert Feher imati mogućnost smanjenja kazne tek poslije 30 godina boravka iza rešetaka. Pored zatvora, morat će da plati više od tri milijuna eura odštete obiteljima žrtava.

Optuženi, ocijenjen kao izuzetno opasan, na suđenju je bio u zaključanom boksu. Tako je prisustvovao i prethodnom suđenju u siječnju 2020.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tada mu se sudilo za napad na čuvare zatvora tijekom njegovog transfera u drugi zatvor. Napao je četvoricu čuvara oštrim komadom podne pločice. Norbert Feher je 2020. osuđen na 21 godinu zatvora za dva pokušaja ubojstva 2017. godine.

Nekoliko meseci prije toga, u Italiji je pokrenuta potraga za njim jer je optužen za ubojstvo barmena i policijskog dobrovoljca na sjeveroistoku zemlje. U tom predmetu osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor.

Koristeći više od 20 različitih identiteta, Feher se u Italiji i Španjolskoj predstavljao kao pripadnik srpske paravojne formacije, bivši ruski špijun primoran na izgnanstvo ili kao bivši žigolo, prenio je list Pais.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Red i rad u Sarajevu: Đorđe David postrojio kandidate Zvezda Granda! (Foto)

Dr. Maja Tandir, specijalista nutricionizma savjetuje šta jesti za sehur