in

Bitka za Vukovarsko-srijemsku županiju nikad neizvjesnija

Slatka-Tajna.Eu

Naša najistočnija županija, Vukovarsko-srijemska, nakon što joj je šesnaest godina na čelu bio HDZ-ov Božo Galić, dobit će novog župana. Ta je županija jedna od izbornih utvrda HDZ-a, čijem će se kandidatu na izborima suprotstaviti i neki od donedavnih članova stranke.

Nakon dva mandata na čelu općine Andrijaševci, Damir Dekanić HDZ-ov je kandidat za vukovarsko-srijemskog župana. Želi, kaže – da njegova djeca ostanu u svojoj županiji, u svojoj općini. Ima prostora, dodaje – za nova radna mjesta i dobro plaćena radna mjesta. Siguran je da može tome doprinjeti, kaže.

Rješenja za oporavak županije ima i bivši stranački kolega Josip Dabro. Nakon što je napustio HDZ, u utrku za župana ide kao nezavisni pod sloganom “Mladost je rješenje”.

– Siguran sam i znam da možemo zajedno s novim mladim ljudima ljudima naći rješenje. Treba nam jedna jasna politika, jedna nova politika u županiji koju mogu donijeti ljudi koji nisu u okovima bilo kojih političkih stranaka, smatra Dabro.

U utrku za vukovarsko-srijemskog župana uključio se i bivši policijski istražitelj ratnih zločina Nikola Kajkić. Obćao je da će osobni dohodak od prve godine madnata dati mladima za zapošljavanje. Dohodak od druge godine – dat će ljudima koji imaju mirovine do 1.500 kuna, a ako ništa ne uspije, kaže – otići će.

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić kao župan gradio bi, kaže, socijalno pravednu i gospodarski uspješnu županiju. Poručuje da je njegov program realan i provediv. Trebaju nam, smatra Panenić – brza rješenja jer ljudi, naročito mlađi – žele nešto osjetiti danas i radi toga će ostati ovdje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










SDP-ov adut za župana vinkovački je odvjetnik Davor Ćavar. Za loše stanje u gospodarstvu odgovorna je, kaže, protekla i aktualna vlast. Prvi mu je cilj kao župana – reorganizacija županijske uprave u moderan i efikasan servis građana. Biračima poručuje da će kao što je dosad odvjetnički zastupao interese svojih strnaka – kao župan zastupati prava svih građana županije.

Tko će dobiti glas, a koga birači ne žele, vidjet će se na svibanjskim izborima u nikad neizvjesnijoj utrci za čelno mjesto Vukovarsko-srijemske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NEMOGUĆE DA JE TO ONA: Prepoznajete li glumicu sa slike?

NUNI SE PREDSTAVIO DJEVOJCI DA JE IZ AMERIKE – NAJBOLJI LAJV DO SADA!