in

IZVJEŠTAJI GOVORE: U Izraelu tajno otvoreno Microsoftovo postrojenje za proizvodnju čipova

Slatka-Tajna.Eu

Američki tehnološki div Microsoft tajno je pokrenuo centar za proizvodnju čipova u svom istraživačkom i razvojnom pogonu u Izraelu, izvijestio je Haaretz.

Prema medijima, centar sada postupno širi djelatnost zapošljavanjem novih inženjera za razvoj čipova, radi projekta koji je pokrenut prije otprilike godinu i pol, iako o njegovom postojanju prije nije bilo izvještaja.

Microsoftovi čipovi razvijeni u Izraelu uglavnom su namijenjeni ubrzavanju umrežavanja u izraelskim podatkovnim centrima, koji upravljaju uslugama oblaka tehnološkog diva Azurea, navodi se u publikaciji.

Prije otprilike godinu i pol dana, Microsoft je stvorio novu skupinu u svojim uredima u sjevernom gradu Haifi, zaduženom za razvoj čipova za svoje usluge u oblaku, prema medijima. Osoblje uključuje inženjere hardvera i softvera, koji su prethodno surađivali s tehnološkim tvrtkama kao što su Intel, IBM, Apple i Broadcom. Skupina je trenutno usmjerena na umrežavanje i pohranu.

Prema publikaciji, druge tehnološke kompanije također su povećale ulaganja u proizvodnju čipova u Izraelu, državu koju mnogi smatraju glavnim središtem znanja u području čipova općenito, a posebno umrežavanja. Google je posebno najavio u martu pokretanje centra za razvoj čipova u Izraelu, na čijem će čelu biti Uri Frank, bivši visoki izvršni direktor Intela.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Microsoft, kao i druge tehnološke kompanije poput Applea, Googlea, Amazona i Facebooka, nastoje razviti i izgraditi vlastite čipove za svoje farme poslužitelja, kako bi bili neovisni i kako ih ne bi morali kupovati od proizvođača čipova poput Intela.

 

(TBT, Mediji)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ovu su osobu Meghan i Harry optužili za rasizam

NEOBAVEZNO Sa…Tarik Jašar: Malo više sam ljubomoran