in

Krunić: Bio je penal; Džeko: Šef je odlično pripremio utakmicu

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Grbavica poražena od Francuske rezultatom 1:0, a naša selekcija pružila je i pored poraza dobru partiju protiv prvaka svijeta.

“Odigrali smo dobru utakmicu i taktički, dobro smo izdržali i fizički. Momci su uradili sve što smo zacrtali. Ipak protiv ovakih reprezentacija mala nekoncentracija dovede do rezultata kakav jeste sada. Protiv Francuske svi igraju sa 110 posto. Nadam se da ćemo sa svima igrati ovako. Rezultat nažalost nije dobar, izgubili smo 1:0”, rekao je nakon utakmice za Nova BH pomoćnik selektora Peteva – Elvir Rahimić i dodao:

“Svaka ekipa mora da ima razne sisteme igre. Večeras smo uz selektora odlučili da je najbolje da igramo ovako, da zatvorimo njihove brze igrače, zato smo večeras odigrali tu formaciju. Imamo dvije prijateljske utakmice u junu. Sigurno da trebamo probati i nove i mlađe igrače. Te se utakmice i igraju da bi se probalo sve.”

Rade Krunić kaže kako možemo biti zadovoljni igrom, ali ne rezultatom, a smatra kako nakon starta nad njim nije dosuđen jedanaesterac.

“Zadovoljni smo igrom, ali ne rezultatom. Večeras smo pokazali da možemo igrati protiv svih protivnika, pa tako i prvaka svijeta. Oni su došli s velikim motivom nakon kiksa kući. Mi smo dokazali da sa svima možemo igrati. Po meni penal je bio, ja sam osjetio udarac. Po meni je čist penal, dobio sam čist udarac. Nakon tog udarca sam imao i bol u listu. Ostaje žal, ali možda će se vratiti u narednim utakmicama”, rekao je Krunić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon Krunića obratio se i kapiten selekcije Edin Džeko.

“Ne znam koliko je zaslužena pobjeda Francuske. Sigurno da nismo razočarali, sigurno da svaki poraz donese razočarenje, iako smo igrali protiv svjetskih prvaka. Utakmica je bila u egalu, ali je na kraju najrealniji neriješen rezultat. Ne znam da li je bio penal nad Krunom, nisam vidio dobro. Rade kaže da je bio penal, nisam ni očekivao da će ga svirati iskreno”, kaže Džeko za Nova BH i dodaje:

“Sve u svemu mislim da smo taktički odigrali vrhunsku utakmicu, žao mi je što šef nije bio s nama. Utakmicu je pripremio na najbolji način i vjerujem da je bio tu da bi nam dao još više snage.”

Šta je to što nam nedostaje protiv nominalno lakših protivnika?

“Fali nam pobjeda, prije svega. Rezultat u Finskoj, odnosno u Ukrajini da nije nikoga lagano pobijediti. Ako mislimo da smo bolji od nekoga onda se varamo. Svaku utakmicu moraš ući 100 posto ako želiš da pobijediš. Dali smo sve od sebe, isto kao i danas. Nažalost imamo samo bod, ali iskreno sam zadovoljan s obzirom na to da smo pokazali kvalitet, kako u Finskoj tako i danas”, rekao je Džeko.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SVA JE OTEKLA: Šta se desilo Ceci Ražnatović?

Udruženje poslodavaca FBiH: U funkciji web platforma za prijavu korupcije