in

Godinama mislili da je odbojkašica, a zapravo je muškarac

Slatka-Tajna.Eu

Bivša reprezentativka Indonezije u odbojci, Aprilija Manganang (Aprilia), godinu dana poslije povlačenja objavila je da je zapravo, muškarac.

Ova velika sportska prevara ne bi ni izašla na vidjelo da se Manganang nije prijavila za vojsku Indonezije gdje se sve otkrilo.

Svi urološki i hormonalni testovi na prijemnom pregledu potvrdili su da je Aprilia ustvari muškarac.

“Aprilia nikad nije bila transrodna osoba, nego je muškarac od rođenja, ali je doživjela takozvani medicinski poremećaj pod imenom hipospadija. Riječ je o genitalnoj deformaciji koju dožive neke muške bebe “, objasnio je načelnik vojske Indonezije Andika Perkasa.

I tokom karijere, mnogi su tražili da se utvrdi pol Aprilije, jer su vjerovali da nesvarno jako udara loptu za jednu ženu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuReprezentacija Filipina je 2015. godila tražila od organizatore jednog takmičenja da izvrše rodni test, ali im je zahtjev odbijen.

Sve ovo što se dogodilo pokrenulo je lavinu nezadovoljstva, a pojedine federacije sada traže da se zabrane nastupi reprezentaciji Indonezije koja je godinama unazad imala nepravednu prednost na terenu.

(Avaz.ba)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŠTRAJKUJE GLAĐU I ŽIVI NA LIJEKOVIMA: Bivši muž Nine Morić ponovo u zatvoru

PUCAJU NA SVE STRANE: Dalila i Dejan šokirali izgledom