in

Prošle godine posao izgubilo 400 tisuća Talijana

Slatka-Tajna.Eu

Silvije Tomašević,  dopisnika iz Rima, u emisiji “Studio 4” rekao da danas novi premijer Italije i nova vlada donose svoj prvi dekret vezan za zdravstvo.

– Govori se da će biti zabranjeno kretanje iz regije u regiju još sljedećih 30 dana. Skijališta se neće otvoriti do 5. ožujka, a ostaju zatvorena kazališta i teretane, rekao je i dodao kako je Italija podijeljena na žutu narančastu i crvenu zonu .

Tomašević je rekao da u crvenoj zoni nije otvoreno ništa, u narančastoj su otvoreni restorani i kafići koji rade do 18 sati, poslužuju samo kavu i hranu za van, a u žutoj zoni može se ulaziti u kafiće i restorane do 18 sati.

Naglasio je kako se danas u Italiji zarazi od 10 do 15 tisuća ljudi, a umire ih između 300 i 500, što su veliki brojevi i upravo stoga prvi dekret vezan za zdravstvo neće biti popularan među Talijanima.

Europski povjerenik za ekonomiju rekao je kako bi Italija mogla već početkom ljeta dobiti prvi novac za suzbijanje štete prouzrokovane pandemijom.

Tomašević je rekao kako su u novoj vladi 23 ministra, 15 su političari, a osmero njih stručnjaci su u određenim domenama.

Cijeli Parlament dao je potporu premijeru osim jedne desničarske stranke.

Ovo je 47. vlada od 1946., ali Talijanima nije bitno tko je premijer, nego da on radi nešto dobro za građane. Mnogi dosadašnji premijeri radili su ili za interes stranke ili za svoju korist razmišljajući prije svega kako će proći na sljedećim izborima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Talijanska vlada odrađuje mnoge mjere, kao na primjer, da je zabranjeno davati otkaze radnicima do 30. ožujka, no bez obzira na tu odredbu, prošle je godine posao izgubilo oko 400 tisuća Talijana.

– Draghi je izjavio da Italija mora sama početi proizvoditi cjepivo i opskrbljivati tržište njime, rekao je Tomašević.

Kako kaže, premijer je naglasio da će turizam biti prvi koji će pokrenuti ekonomiju zato što tako likvidni novac odmah stiže na tržište, no to sve, naravno, ovisi o širenju pandemije.

Na Italiju EU gleda kritički zato što ima velik državni dug, no Italija je živa zemlja u kojoj radi industrija bez obzira na sve, izvoz joj je malo povećan i neće biti tako velik pad bruto nacionalnog proizvoda kao što se najavljivalo.

Tomašević govori da u Italiji vlada veliko povjerenje prema Dragiju, ne samo zato što ima veze unutar europskih institucija. Draghi je trenutačno „najjači” Talijan u svijetu. Forbes ga je stavio na 18. mjesto najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KUĆNA POMOĆNICA PROGOVORILA: Evo kakav život žive Dragana i Toni u dvorcu!

Energija najbolja, na “Srpskoj open” zablistala Anđela Stojić