in

DAMIR ŠABIĆ FAZLA PRIPREMA NOVE PJESME: Zovu me pjevači iz Srbije da posude novac

Damir Šabić Fazla iza sebe ima dosta snimljenih pjesama, a prva koja ga je učinila poznatim nastala je prije sedam godina i zvala se „Upadaj u mečku“. I danas je veoma slušana po diskotekama u Evropi.

Velika podrška

Fazla sa porodicom živi i radi u Beču, a nerazdvojni prijatelj mu je Kemal Malovčić. Da jaz godina koji vlada među njima, nije prepreka za njihovo intezivno druženje, Fazla to pokazuje svakodnevnim objavljivanjem slika na društvenim mrežama.

Tako su nedavno njih dvojica nakog šetnje ulicama Beča završili kod Fazle u stanu na ručku. Kemo je čak hranio i Fazlinog sina Sabita.

-Kemo je meni velika podrška u životu, a prije svega po pitanju estrade. To je čovjek koji je prošao dosta toga, vidjeo dosta toga, snimio nezaboravne evergrine narodne muzike, pa ja sada sve to njegovo veliko znanje i poznavanje života, pomalo kradem od njega. Uvijek je rado viđen gost u mom domu, a i ja u njegovom. Ja često kažem, našle se dvije srodne duše – rekao nam je Fazla.

Fazla je inače jedan od rijetkih pjevača koji snima nove pjesme i u vremenu pandemije, a posebnu pažnju ljubitelja narodne muzike privlači njegova nova pjesma „Suze“. Jako emotivan i autentičan spot koji je snimljen za ovu pjesmu je izazvao veoma pozitivne reakcije njegovih fanova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku-Da, snimam nove pjesme, jer čovjek mora da ulaže u sebe. I sam Kemal mi je pohvalio ovu pjesmu, pa čak i sam zažalio što je nije on snimio. Ja se osim pjevanja bavim i drugim biznisom, tako da sam uvijek dobro kalkulirao sa novcem. Vjerujte mi da viđam neke pjevače po Austriji koji traže novac na zajam od drugih ljudi. Shvatam ja njih, jer je došlo zaista neko čudno vrijeme. Čak su mi se javljali i neki pjevači iz Srbije koji su tražili novac na pozajmicu.

Autori iz BiH

-Uvijek sam išao trezvene glave kroz život, nikada nisam htio da uzimam pjesme od autora koje su koštale po nekoliko hiljada eura, pa plus studio i sve što ide uz to, i pjesma na kraju košta 10 hiljada eura. Ima BiH autora koji su jako dobri, koji su mladi i izuzetno talentirani, pa zašto od njih ne uzeti pjesmu i njima tako pomoći – rekao nam je Fazla.

Kada dođu neka bolja vremena Damir Šabić Fazla planira da kompletira novi CD na kojem će biti i dva dueta, a imena pjevača sa kojima će da ih snima ne želi još javnosti da otkriva.

Piše: B. Š.

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

“TO ŠTO SU ENGLEZI IZABRALI BAŠ DIVLJE JAGODE, SVAKOM SA MALO PAMETI JE JASNO..”: Zele Lipovača o “divljem plodu” iz “malog vrta”

Beograd 2022. godine domaćin prvenstva svijeta u rvanju