in

Beograd 2022. godine domaćin prvenstva svijeta u rvanju

Slatka-Tajna.Eu

BEOGRAD – Srbija će 2022. godine biti domaćin Prvenstva svijeta u rvanju, odlučila je Međunarodna rvačka federacija.

Prvenstvo svijeta biće održano u Beogradu od 1. do 7. novembra iduće godine, a tokom sedam dana borbi u grčko-rimskom i slobodnom stilu u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora, očekuje se da će u Beogradu boraviti oko 2.000 gostiju iz 70 zemalja.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je da dobijanje organizacije Prvenstva svijeta u rvanju 2022. godine predstavlja svojevrsno priznanje i potvrdu da međunarodni sportski subjekti prepoznaju trud i kvalitet koji Srbija kontinuirano ulaže u organizovanje velikih takmičenja.

“U periodu od nepunih pet godina organizujemo tri velika takmičenja, nakon Evropskog prvenstva u rvanju u Novom Sadu 2019. godine i Individualnog svetskog kupa u Beogradu pre dva mjeseca, domaćinstvo Prvenstvu sveta u rvanju je pokazatelj da smo dokazano dobri i pouzdani domaćini, ali i veoma uspešni i u sportskoj diplomatiji”, rekao je Udovičić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On je izrazio uvjerenje da će Srbija ponovo dokazati da je lider u organizaciji najvećih sportskih smotri, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta Srbije.

“Vlada Srbije nastaviće da pruža punu podršku srpskom sportu i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti bila prvi izbor prilikom dodele organizacija najprestižnijih svetskih takmičenja”, rekao je Udovičić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DAMIR ŠABIĆ FAZLA PRIPREMA NOVE PJESME: Zovu me pjevači iz Srbije da posude novac

Sutra blaže mjere i prvi pokušaji otvaranja