in

Predsjednik Srbije mora da plati pozamašnu sumu novca

Prvi osnovni sud u Beogradu donio je prvostepenu presudu kojom se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavezuje da lideru Dveri Bošku Obradoviću plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, a u roku od 15 dana.

Kako se navodi u presudi, Vučić je u obavezi da Obradović uplati taj novac “na ime naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti”.

Povod za Obradovićevu tužbu bila su dva gostovanja Aleksandra Vučića na TV Pink od 13. i 16. februara 2019. godine, u kojima ga je živom prenosu nazvao “lopovom” i “fašistom”.

“Ja sa njima neću da se sastanem. Za narod i građane sam uvijek otvoren, a za ove lopove ne. Zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su cijelokupan pravosudni sistem oni postavili”, rekao je tada Vučić, a navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Dveri.

Lider SNS je tri dana kasnije od tog gostovanja na Pinku iz Minehna poručio:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Srbija ima mnogo važnijih problema od tako i toliko neozbiljnih ljudi kao što su Đilas, Jeremić i onaj fašista Obradović”.

Suđenje je trajalo gotovo dvije godine, a u presudi Prvog osnovnog suda, koja je donijeta u novembru, navodi se da je Vučić zbog poverede časti i ugleda u obavezi da uplati Obradoviću 200.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 26. novembra prošle godine do same isplate. Predsjednik Srbije dužan je da uplati ovaj novac u roku od 15 dana, a “pod prijetnjom prinudnog iseljenja”.

Obradović je inače tražio da mu predsjednik Srbije isplati ukupno milion dinara, odnosno još 800.000 dinara preko dosuđenog iznosa, ali je Sud taj zahtjev odbacio kao neosnovan – prenosi Nova.rs.

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

SRAMOTAN POTEZ BIVŠEG RIJALITI IGRAČA On je samo Dalilin suprug i našao je za shodno da isproziva Vojaža i Breskvicu, Dejan Dragojević na meti javnosti zbog ovoga!

Zapečeni makaroni