in

ELMEDIN EKA KADRISPAHIĆ O POSLU, PLANOVIMA I KARIJERI: “Zvezde Granda” sada mi se ne sviđaju

Slatka-Tajna.Eu

Baš kao i kompletnoj estradi, tako je korona poremtila sve planove i Elemedinu Eki Kadrsipahiću. Pjevač nastupa u klubu Cheers u Sarajevu, a kako i sam ističe, može biti zadovoljan jer njegove kolege već mjesecima nemaju posla.

Eka je bio jedan od učesnika „Zvezda Granda“, a tu je publika prepoznala i njegov kvalitet. On govori o svojim iskustvima, ali i šta je ono što bi danas uradio drugačije.

Koliko je korona poremetila poslovne planove?

-Poprilično puno, najviše što većina nas unaprijed priprema godinu i nastupe, a naravno i eventualne pjesme, covere i sve drugo. Korona je sve zarotirala naopačke.

Hoće li publika uskoro čuti novu pjesmu?

-Iskreno, sve zavisi od prvih šest mjeseci ove 2021. godine. Imamo neke najave da će ovo s koronom trajati do marta, ali opet ko će biti siguran. Ako godina krene kako treba nova pjesma ide i to je sasvim sigurno.

Ima li nastupa?

-Hvala Bogu, moj bend i ja radimo. Mi imamo sasvim dovoljno nastupa ali to nije onaj tempo kojim inače radimo. Svi znate da su svirke jako ograničene pa samim tim to na sve ostalo utiče. Ali kakva je godina, mi smo prezadovoljni.

Imaš li namjeru mijenjati profesiju zbog krize koja traje već mjesecima?

-Iskreno, bilo je i tih misli u mojoj glavi. Pogotovo sad kad je ovakva situacija. Bilo je i razmišlja ja dali treba da odem negdje gdje je budućnost svijetlija ali nekako uvijek nađem neki razlog da se borim. Poprilično sam snalažljiv i svestran što se poslova tiče tako da od mene se svašta može očekivati.

Da li je pandemija najteže pogodila estradu?

-Mislim da je turistička organizaicja najviše stradala a odmah nakon njih mi. Nažalost, jako su pogođeni hotelijeri, ugostiteljstvo, mali biznisi, zapravo ko nije pogođen?

Jesi li u kontaktu sa kolegama?

-Da naravno, Kemo Hasić, Šaćir Ameti, Adnan Nezirov, Fadil Ribić, to su kolege s kojima se svaki utorak vidim, a sa dosta kolega se čujem i vidim s vremena na vrijeme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da li bi se opet prijavio na neko pjevačko takmičenje?

-Mislim da ne bih, ali nikad se ne zna. Postojeći format „Zvezda Granda“ mi se ne sviđa, pa i eto djelimično iz tog razloga.

Šta bi promjenio da se danas takmičiš?

-Slušao bih više sebe i ne bi se prilagođavao jer grška je ići u smjeru koji Karleuša želi. U žiriju sjede pjevačke, legende kao Ana Bekuta, Marija Šerifović i Snežana Đurišić. Treba pjevati baš za njih.

Šta misliš o onima koji nakon rijalitija postaju pjevači?

-Sve najbolje jer sam i ja taj put prošao. Svima želim sreću ali jako je bitno da ostanu na zemlji. Zapravo to je najbitnije. Drage kolege, neka vam publika bude u srcu i bićete i vi njima vjerujte mi.

Marija i David

Koga bi birao za mentora, da si takmičar?

-Marija je ono što volim i birao bih nju, ali iskreno jako mi se sviđa David kao mentor

Razgovarala: N. N.

The post ELMEDIN EKA KADRISPAHIĆ O POSLU, PLANOVIMA I KARIJERI: “Zvezde Granda” sada mi se ne sviđaju appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sportsku 2020. pamtit ćemo po…:Armand Duplantis obilježio Dijamantsku ligu

HRT: Korona – najnovije informacije