in

ADNAN ADO BOGALJEVIĆ: Rođeni Bečlija pjeva narodnjake

Slatka-Tajna.Eu

Mladi i izuzetno talentirani pjevač narodne muzike Adnan Ado Bogaljević, rođen je u Beču gdje živi i radi. Međutim, kad god mu to vrijeme i radne obaveze dozvoljavaju vrlo rado dođe i u BiH, tačnije u Bijeljinu odakle su mu roditelji.

Odsjek harmonika

-Sa početkom redovnog školovanja, roditelji me upisuju paralelno i u Muzičku školu, odsjek harmonika. Tako da sada imam i završenu Srednju muzičku školu u Beču. Uz podršku i nagovor roditelja, uz sviranje počinjem i pjevušiti. Sa 12 godina se pridružujem KUD „Behar“ iz Beča, koji i dan danas postoji, a trenutni predsjednik tog KUD-a je moj otac – ispričao nam je talentirani i muzikalni Bogaljević.

Na pitanje kada je započeo karijeru profesionalnog pjevača, Ado nam je odgovorio:

-Moj uspon započinje objavljivanjem covera uz harmoniku. Uz sviranje, pjevanje, ja pišem pjesme i melodije. Tako sam sam sebi napisao već dvije pjesme. Na nagovor Zlate Avdić snimamo duet „Kofer sjećanja“ početkom 2016. godine. Iste godine snimam, a sada to mogu slobodno reći, moju „ličnu kartu“, pjesmu „Moja mati“, koja ima nekoliko miliona pregleda na Youtube. To je na neki način bila i moja odskočna daska na estradi, a poslije toga slijedi snimanje pjesama „Fališ do ludila“, „Trebam te“ i 2019. godine pjesma „Zauvijek volim te“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O tome da li je zadovoljan dosadašnjim postignutim uspjehom na estradi i kakvi su mu planovi za 2021. godinu, Adnan Ado nam je odgovorio:

Zahvalnost na podršci

-Dosadašnjom karijerom sam zadovoljan, međutim baš kad sam se “zahuktao”, kao i ostale kolege zaustavljeni smo sa Covid 19, a koji evo skoro godina sve je obustavio, nema nastupa, nema pjesme. Što se tiče snimanja novih pjesama, a ovaj put bit će to pjesma povećena svim očevima. Ovom prilikom želim da se svima zahvalim na praćenju i podrškama na javnim mrežama, a i privatno, a posebnu zahvalnost mojim roditeljima, supruzi, porodici.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

milijunas

Nemamo top 10 plivače, jer su ulaganja slaba