in

Stochu treća kruna na Novogodišnjoj turneji

Slatka-Tajna.Eu

Najbolji u Bischofshofenu, najbolji na Novogodišnoj turneji „Četiri skakaonice“. Kamil Stoch stavio je na posljednjoj stanici prestižnog takmičenja i stigao do treće krune. Za to su mu bili dovoljni skokovi od 139 i 140 metara i ukupno 300,7 poena. Drugi je u Bischofshofenu bio Norvežanin Lindvik, a treće mjesto pripalo je Nijemcu Karlu Geigeru.

Prethodno je Poljak slavio 2017. i 2018.godine. Na vječnoj listi pobjednika izjednačio se sa Helmutom Recknagelom i Bjornom Wirkolom. Ispred su samo Nijemac Jens Weißflog sa četiri i za sada vodeći Finac Jane Ahonen sa peti titula.

Sve je prošlo sjajno za mene. Pobjeda  je nagrada i za mene i za cijeli poljski tim za sve što smo uradili u prethodnom periodu. U pravom trenutku sam ušao u pravu formu”, rekao je Stoch.

Tamo gdje je stao u Insbruku, Poljak je nastavio u Bischofshofenu. Bio je najbolji u kvalifikacijama, a da je u strašnoj formi pokazao je skokom od 139 kao posljednji u prvoj seriji. Vodio je sa 150,9 poena, čak 7,3 više od drugoplasiranog Nijemca i devet više trećeplasiranog Norvežanina Mariusa Lindvika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S obzirom da je već imao lijepu prednost u generalnom poretku Turneje bilo je jasno da samo neki veliki kiks može da odvoji Stocha od trećeg slavlja na Novogodišnjem takmičenju. Naravno da se to nije dogodilo.

Rasplet u generalnom poretku Turneje počeo je skokovima Graneruda i Davida Kubackog. Iako je Norvežanin bio bolji za pet poena, na kraju je za 0,4 poena treće mjesto pripalo Poljaku, inače prošlogodišnjem pobjedniku skakaonice. Ni jedan ni drugi nisu završili među pet najboljih.

Zahvaljujući sjajnim skokovima u drugoj seriji veliki pomak su napravili Austrijanac Stefan Kraft i Norvežanin Johansen. Stiglo se do trojice najboljih iz prve serije, a njih dvojica su držali prva dva mjesta.

Prestigao ih Norvežanin Lindvik sjajnom daljinom od 140,5 metara. Sa 280,4 poena preuzeo je prvo mesto. Gajger je uspeo samo da dođe do druge pozicije sa 277,2 boda, ali i drugog mesta u generalnom poretku Turneje.

A onda je sa 140 metara Stoh overio trijumf i pokazao da je potpuno zasluženo stigao do trona. U konačnom poretku Turneje Stoh je imao 1110,6 poena, skoro 50 više od drugoplasiranog Gajgera koji je sakupio 1062,5. Kubacki je stigao do 1057,8.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZORANNAH NAKON OPERACIJE GRUDI: Važno je da budem ljepša nego što sam bila

Negativni rekord u Premierligi: Dosad najviše novozaraženih / Bljesak.info