in

“OPET SANJAM BANJA LUKU”: Isko Jakupović predstavio projekat posvećen rodnom gradu

Slatka-Tajna.Eu

Isko Jakupovic rođen je 1961. godine u Banja Luci. Učestvovao je na mnogim festivalima sa vrlo zapaženim uspjesima. Profesionalno se počinje baviti muzikom 1984. godine kada osniva grupu SLAP. Sve do 1993. godine živi u Banja Luci odakle ga sudbina vodi za Švedsku, a 1997. godine seli u USA , gdje i danas živi. Ponovo se vraća u muzičke vode kao solista u grupi Žute dunje – Hamilton (Canada). U ljeto 2011. ulazi u studio Tempo gdje i završava svoj prvi album “Sve što smo rekli” koji je izdao Tempo production te se posvećuje solo karijeri.

Ovaj put nam predstavlja pjesmu posvećenu Banja Luci a pjevaju je raseljeni izvođači koji žive izvan Bosne i Hercegovine, od Amerike do Australije. Pjesma se zove “Opet sanjam Banja Luku” a izvode je Isko i prijatelji. Autori teksta i muzike su Aleksandar Saša Stojaković i Almir Ajanović. Aranžman potpisuje Almir Ajanović a pjesma je snimana u Studiju Tempo.

Gosti na pjesmi su: Emir Cerić Cera – Toronto Kanada, Ramiz Jakupović – Jonkoping Švedska, Emir Basić – Banja Luka BiH , Sakib Jakupović – Detroit Amerika , Nadir Garčević – Mjolby Švedska.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Novčanica od 20 eura dobiva novi premaz

GOCI SU UBILI MOMKA PRIJE VEZE SA ŠIJANOM Držali smo se za ruke kad je pucao u Mitu sa 5 METARA! Posljednjim potezom joj spasao život