in

PJEVAČI I OVAKO PUNE SVOJ BUDŽET: Reklamiraju od sladoleda, kafe, peći… pa do lijekova i jufki

Slatka-Tajna.Eu

Moderna oglašavanja najčešće idu na ruku poznatih medijskih ličnosti. U većini slučajeva oni snimaju reklame jer su sami od sebe “brend” popularni pjevači, glumci i sportisti. Vezani jedni za druge kao “nokat i meso”. Tako se, čini se, dobivaju reklame za nezaborav. Novčane naknade za reklame istina nisu onolike kao što dobivaju svjetski poznate ličnosti ali nisu ni zanemarujuće.

Reklama za nezaborav

Dosta poznatih lica sa Balkana se oglašava u radijskim džinglovima, reklamirajući sve i svašta a to čine Massimo Savić, Severina… Da bi potakli prodaju uz pomoć poznatih i popularnih sa njihovim najupečatljivijim dijelovima tijela, pravi se i reklama za nezaborav, a samim tim i prodaja.

Čajeve za mršavljenje reklamirali su Viki Miljković, Goga Sekulić, Željko Samardžić, Tijana Dapčević… Milo Hrnjić dobio je fantatsičnu ponudu od Erste banke, Indira Atadinović Indy takođe reklamira bankovne usluge. Severina pored pomenutih radijskih džinglova reklamirala je i sladolede potom madrace, sokove… No, pivo nikada nije. Librar grupa je takođe reklamirala madrace Dormeo, Hanka Paldum Sprind jufke, Piko salamu Miroslav Škoro.

Zdravko Čolić Mar caffe, Music boks su reklamirale grupe sa hrvatske muzičke scene. Dino Merlin proizvode Ovako, Bajaga se našao u ulozi reklame za vodu, a Halid Bešlić pored reklamiranja peći, promovirao je i lijekove G132 i Normolip 5. Goca Tržan reklamira prenatalni test, Seka Aleksić energetske čokoladice, Indira Vladić obuću Planet.

Jelena Rozga kao i Anđelka Prpić reklamiraju farbe za kosu. Tonči Huljić je snimio sjajnu reklamu za Čokolino, Žika Šarenica reklamira osiguranje,  Maya Berović Huawei telefone. Hrvatski pjevač Vojko je preuzeo reklamu za Red Bul a tu si i brojne reklame glumaca, pjevača za različite vrste piva, vina, vlastitih ugostiteljskih objekata, butika, firmi za prerađevinu mesa…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zvjezdani status

Povezanost reklama i popularnih lica od obostrane su koristi, bukvalno to je neraskidiva poveznica koja je doprinijela populariziranju reklama sa kultnim statusom. S druge strane, onima koji reklamiraju to je dodatna zarada kojom unovčavaju svoj zvjezdani status.

Piše:  Dž. HASOVIĆ-MIRVIĆ

 

 

 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Balkanac u Njemackoj smijesno i ludo

Tegeltijin govor pred članovima VSTV-a: Nezakonito me prate, snimaju, uhode…