in

U Španiji rast broja novozaraženih: Od juče 12.289 novih slučajeva

Slatka-Tajna.Eu


Ministarstvo zdravstva Španije potvrdilo je u četvrtak 12.289 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je za 2.000 više u odnosu na prethodni dan.

Najveći skok zabilježen je u Andaluziji, koja je povrdila više od 3.500 novih slučajeva, gotovo tri puta više nego u srijedu.

Međutim, na nacionalnom nivou situacija se znatno popravila od vrhunca drugog vala početkom ovog mjeseca. U posljednje dvije sedmice Ministarstvo zdravstva potvrdilo je 153.000 slučajeva COVID-19. U dvije sedmice do 9. novembra gotovo 250.000 ljudi je bilo pozitivno na koronavirus. Ukupno je u Španiji potvrđeno 1.617.355 slučajeva od početka pandemije.

Istovremeno, pritisak na bolnice nastavlja da se smanjuje. Španske bolnice sada zbrinjavaju 15.316 pacijenata sa COVID-19, u poređenju sa više od 21.000 ranije ovog mjeseca.

Uprkos znatno poboljšanoj situaciji od početka mjeseca, koronavirus još uvijek pronalazi svoj put do španskih staračkih domova. U Alicanteu su vladine zdravstvene vlasti nedavno intervenisale u centru u kojem je virus zarazio najmanje 46 ljudi. Starački dom u Pontevedri u Galiciji suočava se sa još većom epidemijom. Tamo je 89 starijih osoba bilo pozitivno na COVID-19 u posljednjih sedam dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ministarstvo zdravstva Španije u četvrtak je objavilo da je potvrđeno 337 novih smrtnih slučajeva od posljedica zaraze, čime je broj preminulih porastao na 44.374.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Addiko Bank dd Sarajevo podržava hrabre poslovne žene

MNOGI SE GODINAMA PITAJU Saša i Dejan Matić nisu rođeni slijepi, a ovo je prava istina kako su izgubili vid