in

INDY ORIJENTAL: Nisam vulgarna

Slatka-Tajna.Eu

Indira Indy Sabljica je jedna od najpoznatijih plesačica orijentalnog plesa na Balkanu. Indy Orijental, kako glasi njeno umjetničko ime nedavno je predstavila svoj prvi spot. Tu su povezane tri vrste plesa, a uz orijentalni ples zastupljen je i moderni plesa. Korištene su pjesme Šake Polumente, Nihada Alibegovića i intrumental iz Turske, Didem.

Plesna škola

Indy se orijentalnim plesom bavi već osamnaest godina. Iza sebe ima puno nagrada. Prošle godine osvojila je prvo mjesto na svjetskom prvenstvu, a pozvana je u Barselonu da predstavlja našu zemlju. Kako isitiče, sve sama radi i trudi se da ovou vrtu plesa prbliži svima. Indy je i prva uradila spot u kojem je spojila orijentalni i moderni ples, a nedavno je otvorila i plesnu školu.

Šta za tebe znači orijentalni ples?

-Orijentalni ples je scenska umjetnost koja predstavlja kulturu Egipta i Turske, ubraja se u jednu od najstarijih društvenih plesova. Za mene je to ljubav i time se bavim već osamnaest godina.

Kako napreduje plesna škola?

-Plesna skola napreduje dobro, tako da sam zadovoljna. Nadam se da ću ovo vrstu umjetnosti približiti svojim učenicima.

Ima li interesovanja i koliko su mlade djevojke spremne da uče orijentalni ples?

-Mlade djevojke u Sarajevu slabo se intesuju za ovaj ples. Za njih to nije ni posao, a ni ljubav. Više ih zanima da budu primjećene u klubovima i kafanama.

Osvajala si mnogobrojne nagrade na takmičenjima. Koja ti je najdrža?

-Sve su mi drage ali malo veća ljubav je prema zlatnoj medalji na svjetskom prvenstvu koju sam osvojila prošle godine. Jako puno mi znači.

Jesi li dobijala ponude da učestvuješ u spotovima?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jesam, dobijala sam ponude da učestvujem u spotovima, naravno.

Kako se boriš protiv predrasuda koji mnogi imaju prema ovoj vrsti plesa?

-Iskreno, jako teško se borim. Ja prije svega koristim sva sredstva, ljubav i propagiranje na društvenim mrežama da to nije ništa vulgarno. Orijentalni ples je umjetnost i to je činjenica.

Još nagrada

Kažeš da sve radiš sama, da li se teško organizovati?

-Naravno da je jako teško, jer sve sama raditm. Međutim, rad i trud se isplati i to mi je glavna motivacija da istrajem.

Kakvi su planovi u narednom periodu?

-Planovi su mi da školu plesa prebacim u Beograd i nastavim raditi, takmičiti se i još puno nagrada osvajati. Naravno, i još spotova uraditi.

Hvala Nihadu i Šaki

Ko je tvoja podrška?

-Moja podrška su porodica, moji prijatelji i kolege pjevači. Nedavno sam snimila spot a reakcije su dobre. Svidjelo im se. Najviše pozitivnih reakcija je bilo na kadrove gdje plešem uz pjesme svojih kolega koji su mi izašli u susret. Hvala Nihadu Alibegović i Šaki Polumenti. Oduševila se publika, a ja sam prva koja je snimila ovakav spot orijentalnog i modernog plesa.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pobjede Hermana i Banožića na izborima u HDZ-u

“Imao sam informacije da je bio bolje”