in

Pobjede Hermana i Banožića na izborima u HDZ-u

Slatka-Tajna.Eu

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) birali su u nedjelju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

➡️ Plenković: Nije Kuščević ni za što još kriv, očito ima podršku u Nerežišćima
➡️ Herman: Spreman sam biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

U nedjelju navečer objavljeni su neslužbeni rezultati najzanimljivije utrke – one za čelnu funkciju HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Ministar obrane Mario Banožić premoćno je pobijedio svog protukandidata Josipa Dabru, vukovarsko-srijemskog dožupana.

Liječnik Mislav Herman izabran je u nedjelju, na unutarstranački izborima, za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, doznaje se iz HDZ-a. 

Za potpredsjednike zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, između 12 kandidata, izabrani su Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas i Frane Barbarić.

Herman, koji je bio jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, poručio je da će konsolidiranje i stabiliziranje gradskoga odbora stranke biti prvi zadatak, poručivši kako je spreman biti kandidat za gradonačelnika ako tako odluče unutarstranačka tijela.

– Smatram da zahvaljujući svom dosadašnjem iskustvu i dugogodišnjem angažmanu u stranci mogu postići ono što je najbitnije za zagrebački HDZ, a to je njegova  brza konsolidacija i stabilizacija kako bi se pripremili za lokalne izbore na kojima ćemo Zagrepčanima ponuditi najbolju listu s prepoznatim kandidatima  za Gradsku skupštinu, izjavio je Herman nakon glasovanja na stranačkim izborima.

Najavio je i da će vrlo brzo nakon formiranja zagrebačkog HDZ-a na unutarstranačkim konzultacijama naći najboljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Mislav Herman je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg predsjednika Andriju Mikulića koji je imenovan za glavnog državnog inspektora.   

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Željko Turk novi predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije

Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk izabran je u nedjelju za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, potvrdio je Turk za Hinu. 

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su i kandidati koje je Turk predlagao za tu funkciju – Tomislav LandekaJavor Bojan Leš, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

Turk je za Hinu rekao da će kao novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije nastaviti koncept zajedništva za boljitak Zagrebačke županije.

– Kao osoba poznat sam po tome da ne dijelim ljude, nego ih spajam. Želim uvijek povezivati dobro među nama i zastupati svaku dobru ideju među dobrim ljudima u okviru stranke koju zastupam, poručio je.

Željko Turk je na toj funkciji zamijenio bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u rujnu, kao jedan od glavnih aktera u “aferi Janaf”, dao ostavku na tu funkciju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TARIK FILIPOVIĆ O MUSTAFI NADAREVIĆU: JACK NICHOLSON OVIH PROSTORA, NEDOSTAJAT ĆEŠ UVIJEK I ZAUVIJEK

INDY ORIJENTAL: Nisam vulgarna